20.9 C
Pals
Divendres, 12 setembre 2025
- Publicitat -

El Club Tennis la Bisbal, premiat per la sostenibilitat de les seves instal·lacions

El Club Esportiu Club Tennis la Bisbal ha estat guardonat als IX Premis Catalunya a la Gestió Esportiva amb el reconeixement al disseny d’un espai esportiu. El premi destaca la integració paisatgística de les noves instal·lacions i la voluntat de reduir l’impacte ambiental a través d’un projecte de renovació sostenible.

Els premis, convocats cada dos anys per l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals, tenen com a objectiu promoure iniciatives que millorin la qualitat dels serveis esportius arreu del territori. En aquesta edició també s’han premiat ajuntaments com els de Sort, Vielha, Reus, La Seu d’Urgell i les Franqueses del Vallès.

El club va recollir el guardó en un acte celebrat a Manresa el divendres 16 de maig. Amb aquest reconeixement, es reforça el paper del club com a referent esportiu a la demarcació de Girona.

El Club Esportiu Club Tennis la Bisbal es va fundar l’any 1985. Avui en dia, compta amb prop de 1.600 socis i unes instal·lacions de primer nivell. Disposa de cinc pistes de tennis de terra batuda, dues de resina, set pistes de pàdel, piscina retràctil, pistes de futbol i bàsquet, i sales per a activitats com fitness i spinning.

L’entitat organitza anualment un torneig internacional de tennis femení i promou activitats inclusives com jornades de tennis per a escoles. La seva activitat esportiva i social el posiciona com un dels equipaments més complets del territori.

El Grup Bon preu inaugura a Palafrugell la primera Escola de Comerç a les comarques gironines

El Grup Bon preu ha inaugurat a Palafrugell la seva primera Escola de Comerç de les comarques gironines, i la quarta de tota Catalunya, per impulsar la formació en les seccions de carnisseria, peixateria i fleca. La voluntat és impulsar la formació en aquests oficis que formen part de la mateixa empresa.

A la inauguració d’aquesta escola de Palafrugell hi van assistir el president i director general del Grup Bon preu, Joan Font; l’alcaldessa de Palafrugell, Laura Millán; el regidor de promoció econòmica de Palafrugell, Marc Piferrer; el responsable de Comunitat i Equipaments del Grup Bon preu, Carles Garriga; i la responsable de Desenvolupament del Grup Bon preu, Estela Diez.

Durant aquesta inauguració Estela Diez va explicar el funcionament d’aquesta Escola de Comerç. Així, a través de la reproducció de la realitat que es podria viure en qualsevol botiga del grup, es formaran a treballadors actuals i recentment incorporats a l’empresa per tal que puguin aprendre els oficis de peixater, carnisser o flequer. La formació en aquesta escola, per a les persones que s’acaben d’incorporar a l’empresa, s’allarga dues setmanes i és llavors quan el personal de nova incorporació aterra a la secció corresponent de la botiga per començar a treballar.

A l’escola, a part dels taulells preparats per a cada secció, també hi ha una sala de formacions on els treballadors podran rebre formació teòrica vinculada amb les seves àrees. Aquesta escola ubicada a Palafrugell servirà per acollir a aquells treballadors, nous o que necessitin més formació, d’arreu de les comarques gironines.

L’alcaldessa de Palafrugell, Laura Millán, reconeix que és una “declaració d’intencions”. L’Escola, tal com apunta Millán, s’ha col·locat en un pol d’activitats del municipi i de la comarca. Això, apunta a la voluntat de donar rellevància a aquesta tasca de proximitat i qualitat que impulsa el Grup Bon preu.

Cal recordar que el Grup Bon preu espera incorporar durant la campanya d’estiu més treballadors als seus establiments i l’Escola d’Oficis simplifica la feina d’aprenentatge d’aquestes noves incorporacions.

Jèssica Pérez: “Volem convidar la gent a fer un vol pels carrers de Begur”

privat:-l’acit-tanca-amb-exit-la-desena-edicio-de-begur-en-flor
Privat: L’ACiT tanca amb èxit la desena edició de Begur en Flor
Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Jèssica Pérez: "Volem convidar la gent a fer un vol pels carrers de Begur"
Loading
/

Begur celebra aquest cap de setmana una nova edició del festival Begur en Flor, una proposta que engalana el poble de flors i activitats diverses. Enguany, per segon any consecutiu, el festival aposta per la sostenibilitat amb decoracions fetes amb teles estampades, materials reciclats i deixant enrere la flor tallada per evitar el malbaratament d’aigua. N’ha parlat en una entrevista al supermatí la dinamitzadora de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur Jèssica Pérez. “Volem convidar la gent a fer un vol pels carrers de Begur”, ha assegurat.

Entre les creacions hi ha espais amb flors i papallones gegants que busquen transformar els carrers en un espai d’art col·lectiu inspirat en la natura. Una de les activitats destacades és la nova proposta sobre la primavera submarina. Inclou una xerrada d’un biòleg i una sortida amb snorkel per observar plantes marines en floració. Segons l’organització, es tracta d’una experiència amb valor divulgatiu i ecològic, que s’estrena per primer cop.

El programa ofereix també activitats d’artteràpia, tallers familiars i un circuit creatiu a la plaça Esteve i Cruanyes. Pérez no descarta portar les decoracions fins al castell de Begur en pròximes edicions. Els espais més destacats d’aquesta edició són la plaça de la Vila, el carrer Bonaventura Carreras, Sant Pere, el Pita-Toc i el Pirrelló, que ofereixen un recorregut accessible per a tots els públics.

Tots els espais han estat preparats amb la participació de voluntaris i escoles del poble, que han col·laborat en la producció de les decoracions.

Calonge i Sant Antoni engega la 31a edició del Menú de la Gamba

En marxa la 31a edició del Menú de la Gamba

La 31a edició del Menú de la Gamba ha arrencat aquest 16 de maig, a Calonge i Sant Antoni. Un total de vuit restaurants del municipi s’han adherit enguany a aquesta proposta gastronòmica que s’ha convertit en una de les més reconegudes de la badia.

El Menú de la Gamba, impulsat per l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”, es podrà tastar fins al 29 de juny als establiments Costa Brava, Guillermu, Hº Restaurant de l’Hostal Olga, La Jovita per l’Esteve GV, Nautilus, No me da la vida, Refugi de Pescadors i Valentina.

El menú manté un preu de 60 euros i inclou una selecció de plats com anxoves, 200 grams de gamba mitjana fresca de Palamós, fideus rossejats amb allioli, postres i vi. L’ingredient estrella continua sent la gamba, reconeguda per la seva qualitat i vinculada històricament a la cuina local.

Aquest esdeveniment va néixer el 1994 de la mà del Patronat de Turisme de Calonge i Sant Antoni i, amb els anys, s’ha consolidat com una cita de referència a la comarca. L’any següent, el 1995, la iniciativa es va estendre a restaurants de Palamós, ampliant l’abast de la proposta.

El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que donen suport a aquesta acció per promocionar la gastronomia local i atreure visitants a la zona.

Quim Casellas: “Volem explicar el territori a través de cada plat”

El restaurant Casamar de Llafranc, amb una trajectòria de set dècades, serà l’escenari aquest dijous 22 de maig d’un dels “Sopars amb bombolles” impulsats pel col·lectiu Cuina de l’Empordanet. Aquesta iniciativa, que marida gastronomia empordanesa amb caves catalans, pretén donar protagonisme als productes de proximitat i a la cuina creativa arrelada al territori.

El xef del Casamar, Quim Casellas, ha explicat que el menú inclourà plats emblemàtics de la casa com un romesco reinterpretat en forma d’escuma, un dèntol curat amb hortalisses de l’Empordà i un tortell de gamba blanca. Aquest últim és un homenatge als pescadors locals i vol recordar la importància del mar com a font d’inspiració i de producte. Tots els plats estaran maridats amb caves seleccionats per l’equip del Casamar amb la col·laboració de Josep Cardona, tercera generació del celler Rovellats.

La proposta arriba en un any especial per al restaurant i per al col·lectiu. Tant el Casamar com el celler Rovellats celebren el seu 70è aniversari. Aquesta coincidència ha permès crear un menú festiu que vol posar en valor dues tradicions familiars que comparteixen passió per l’ofici i compromís amb el territori.

Aquest sopar forma part dels actes del 30è aniversari de la Cuina de l’Empordanet, un col·lectiu que actualment viu una etapa de renovació i creixement. La incorporació de nous restaurants com el Refugi dels Pescadors, Entre dos mons o la Sala de l’Isaac ha aportat una mirada més jove i actual a l’entitat, que vol continuar sent un referent gastronòmic al Baix Empordà.

Durant aquest any, el col·lectiu ha impulsat activitats variades com els Esmorzars entre vinyes, i té previst recuperar propostes com els “Sabors de terra”, un sopar celebrat entre arrossars que combina paisatge, gastronomia i música en viu. També prepara els tradicionals Sopars maridats de finals d’any, on cada restaurant treballa amb un celler per crear una experiència completa.

Una de les apostes més destacades del col·lectiu és reforçar la connexió entre el client i el territori. Això es tradueix en visites guiades a cellers, hortes o llotges de peix, que permeten conèixer de prop l’origen del producte. Aquesta estratègia, anomenada “storytelling” en el sector turístic, vol fer que el visitant s’endugui molt més que un àpat: una vivència vinculada a la terra i a la gent que hi treballa.

Pel que fa a la temporada turística, l’equip del Casamar fa un balanç molt positiu de la Setmana Santa i el pont de maig. Segons Casellas, les reserves estan anant molt bé i l’afluència de públic de Barcelona, Girona i França es manté constant cada cap de setmana. La proximitat del mar, la gastronomia i el caràcter acollidor de la comarca fan del Baix Empordà una destinació cada cop més apreciada.

Supermatí – 20 maig 2025

Supermatí - programa sencer
Supermatí - programa sencer
Supermatí - 20 maig 2025
Loading
/