21.7 C
Pals
Dissabte, 31 juliol 2021
- Publicitat -

Palafrugell invertirà 10 MEUR en un Pla de mesures per fer front a la crisi provocada per la Covid-19

Segons l'Ajuntament, el pla té 5 objectius: afavorir la transformació ecològica del municipi, accelerar la transformació digital de l’administració, promoure la cohesió social, fomentar l’activitat econòmica i millorar la mobilitat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Fotografia: El Pla es va presentar el dijous passat en roda de premsa.

El Ple de l’Ajuntament de Palafrugell va aprovar djous passat un Pla local de mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la Covid-19, en què s’invertiran 10 milions d’euros. Segons l’Ajuntament, el pla té 5 objectius: afavorir la transformació ecològica del municipi, accelerar la transformació digital de l’administració, promoure la cohesió social, fomentar l’activitat econòmica i millorar la mobilitat. 

Els 10 milions són fruit del Romanent de tresoreria obtingut en la liquidació de l’exercici 2020. D’aquests, la inversió més important, de més de 3,5 MEUR, es destinarà a promoure la cohesió social. Això inclou afavorir l’habitatge als grups més desfavorits, més ajudes per a famílies afectades per la crisi, ajuts a l’educació i millora de la formació digital d’infants i famílies.

En segon lloc, també es destinaran 2,5 milions d’euros a la millora de la mobilitat. Gran part d’aquesta inversió es destinarà al projecte de desdoblament de l’Avinguda Espanya. A més, també es fomentarà l’ús de la bicicleta, es milloraran aparcaments i senyalització i es suprimiran les barreres arquitectòniques.

Després, es destinaran 2 MEUR al foment de l’economia, amb la convocatòria d’ajuts per al sector comercial, la innovació en productes turístics i l’impuls de les activitats industrials al territori, entre d’altres.

Finalment, també s’invertirà mig milió d’euros en la transformació ecològica i digital. Aquí es vol millorar la qualitat ambiental en zones urbanes i rústiques, implantar el vehicle elèctric i reduir el consum de residus fòssils als equipaments municipals. Pel que fa a la part de transformació digital, aquesta inclou el desplegament de la fibra òptica i l’increment de tràmits electrònics amb la ciutadania a fer a través de la carpeta ciutadana electrònica s’inclouen dins les accions previstes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Renovació integral de la zona de jocs infantils de la plaça del Cargol a Forallac

S'hi ha instal·lat un gronxador Niu, per fomentar la interacció entre usuaris (s’hi poden pujar diversos usuaris al mateix temps) com altres elements pels més petits
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -