12 C
Pals
Dijous, 30 novembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell interposa 5 sancions per abocaments d’escombraries després de les intervencions policials

L'Ajuntament ha impulsat noves accions per millorar el servei de recollida de residus i neteja viària

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha impulsat diverses millores en el servei de recollida de residus i neteja viària. La intenció, a part de millorar el servei, és acabar amb les actituds incíviques pel que fa a l’abocament d’escombraries en determinats punts del municipi.

Un dels aspectes fonamentals de les propostes que han treballat des del consistori tenen a veure amb el control policial. Així, al llarg de les darreres setmanes la Policia Local ha estat treballant per localitzar els punts que donen més problemes quan es parla d’abocaments. Diversos agents de paisà s’han pogut aixecar cinc actes que es convertiran en sancions. L’objectiu principal és acabar amb els actes incívics d’una part de la ciutadania.

També s’han instal·lat diverses càmeres que estan situades a sis punts del municipi. Les imatges han detectat diferents infraccions per abocaments incontrolats amb un total de tres actes en tràmit. De moment, encara s’han d’activar altres infraccions detectades que han permès visualitzar a les persones infractores i properament la Policia Local realitzarà les accions per identificar-les i multar-les si cal.

Tal com explica l’alcalde del municipi, Juli Fernández, “fem un esforç per millorar el servei de recollida i de neteja viària, però al mateix temps, també demanem un esforç a la ciutadania per tal de fer servir els serveis amb civisme i amb la màxima responsabilitat”.

Una de les mesures que també ha implementat el consistori ha estat l’aportació econòmica de 28.000 € de neteja viària i 10.000 € per la recollida, aspecte que afavoreix la posada en servei de dos operaris de reforç de neteja viària, per la neteja d’herbes i aigua a pressió a jornada completa tota la setmana durant quatre mesos i un suport a la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus municipals destinada als caps de setmana.

El consistori també treballa en tot allò que té a veure amb la informació i la comunicació. Al llarg de les properes setmanes es distribuirà material divulgatiu amb una campanya que fomenti les bones pràctiques en la recollida de trastos i voluminosos a través del telèfon 900 100 810, també a través de l’APP Palafrugell al mòbil o a la web residus.palafrugell.cat.

Paral·lelament es fa un seguiment setmanal de les tasques realitzades per l’empresa de residus. D’aquesta manera, es farà especial incidència en el manteniment dels vehicles i la disponibilitat de personal per fer un seguiment constant i repetit d’aquestes incidències, i ordenar-ne la seva correcta prestació, si s’escau. s’han obert vuit Ordres de Servei que inclouen, accions de manteniment de la deixalleria, manteniment de vehicles, control de la prestació dels serveis extraordinaris, manteniment de les bufadores, comanda de contenidors, etc.

El consistori, a més, ja ha rebut els contenidors que es van demanar abans de l’estiu i es preveu que pròximament es vagin substituint pels contenidors trencats o per completar àrees amb mancança de contenidors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

The Tyets, Mushka o Love of Lesbian triomfen als Premis ARC 2023

La XXI edició dels PREMIS ARC, s’ha celebrat avui, 29 de novembre, al Teatre de la Llotja de Lleida. The Tyets, La Mushkaa, Los 80 Principales, Festival de la Porta Ferrada, Love of Lesbian i Alba Careta, són alguns dels guanyadors d’aquesta edició dels PREMIS ARC. Durant la celebració de la gala hem pogut gaudir
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -