13.5 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Palafrugell consolida el projecte “Pirinexus pel Centre”

La ruta cicloturística que connecta amb França ja està oberta al centre de la vila

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Durant aquest mes de desembre s’ha senyalitzat el tram de la la coneguda ruta cicloturística a l’interior del municipi,  el projecte “Pirinexus pel Centre”. Fins ara la ruta no hi passava i ho feia de forma perimetral a través de camins secundaris o vials en desús o tancats. Per tant, era poc atractiva tant per els usuaris com per els comerços i diferents serveis que es troben al centre de Palafrugell.

A finals de l’any 2018, quan es va desenvolupar el Pla Director de la Bicicleta (PDB), s’hi va incorporar aquest projecte.  Després d’aprovar-se per sessió plenària, amb el vist i plau del Consorci de Vies Verdes, a finals de l’any 2019 es va començar la seva execució i la primera fase, d’un pressupost de 50.000 €, es va acabar el mes de juny de 2020.

Així, en l’actualitat la ruta ja està operativa i es continua treballant en la millora de la seguretat de tots aquells que hi vulguin circular i transitar.

La ruta Pirinexus és una ruta cicloturística de més de 300 km que aprofita el traçat de les vies verdes que les enllaça per camins, carrers, carrils bici, etc… i que connecta de forma circular Girona amb França. El turisme que coneix la xarxa Pirinexus prové d’arreu d’Europa.

Segons el regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, aquest projecte “Vol donar un valor afegit a la zona centre comercial, ja que els potencials usuaris de la ruta son persones amb poder adquisitiu elevat. A més, ara és un itinerari ciclista complert, amb un inici i un final determinats, sense discontinuïtats. I finalment, cal destacar que permet introduir la bicicleta dins de la mobilitat de la zona centre de forma segura”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Dolors Bassa sortirà de la presó en règim de tercer grau

Bassa i la resta de presos podria sortir aquest mateix divendres

Altres notícies