El Ple de Palafrugell va aprovar ahir una moció del grup municipal d’Esquerra Republicana i de Convergència i Unió que defensa la col·locació de banderes estelades a l’espai públic municipal, amb 11 vots a favor, set abstencions i dos vots en contra. Després de la sentència de la setmana passada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que prohibia la col·locació d’una bandera independentista a una plaça de Sant Cugat del Vallès, ERC i CiU van voler acordar el “rebuig absolut” de tal sentència i “rebutjar la judicialització de la política”.

El grup d’Entesa per Palafrugell es va abstenir i el PSC va decidir que hi hagués llibertat de vot per als seus regidors, que es van dividir entre abstencions i vots en contra. Juli Fernández, portaveu del PSC, va defensar que el seu grup sempre “ha votat a favor d’una sortida política per al conflicte Catalunya-Espanya” i que també consideren “injust” l’empresonament de polítics, però que creia que calia suavitzar la moció. En aquest sentit, va demanar a l’alcalde Piferrer canviar “rebuig absolut” per “discrepància”, però el batlle no ho va acceptar.

Fernández va voler recordar que la sentència insta a les dependències públiques i institucions a garantir els principis de “neutralitat, legalitat i objectivitat”, i que “la llibertat d’expressió individual està garantida”:

Per la seva banda, Josep Piferrer va justificar que no acceptava el canvi de “rebuig absolut” a “discrepància” perquè veu “intencionalitat política” en la sentència:

L’alcalde de Palafrugell també va voler denunciar que es processi per rebel·lió a “persones que només van pujar a un cotxe per demanar pau i tranquil·litat” i que aquest delicte “és inexistent”, com diu que “s’ha demostrat a Alemanya, Bèlgica, Suïssa i Escòcia”. Piferrer també va lamentar que “no tinguin la possibilitat” de sortir de la presó abans del judici.