Presentació de La Garoinada 2019 / Ajuntament de Palafrugell

Amb l’inici d’any arriba a Palafrugell una de les campanyes gastronòmiques més emblemàtiques de Catalunya: La Garoinada. Aquest any el municipi celebrarà la seva 28ena edició entre els mesos de gener i març.

Els restaurants, aproximadament una desena, oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb escarfoxes o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de poma i cafè. En funció de l’establiment el preu pot variar entre els 40 i 45€.

Amb la voluntat d’atraure visitants a La Garoinada, s’ofereixen diverses opcions per passar el cap de setmana al municipi o bé descomptes en els productes. Des de l’Ajuntament han informat sobre quines són aquestes possibilitats: “s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels prestigiosos hotels del municipi, sortides en vaixell d’època (el Rafael) per conèixer l’entorn i un tiquet de Palafrugell+, un innovador producte que permet visitar els diferents equipaments culturals del municipi amb un sol passi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic del Cap Roig). També s’inclou un val de descompte a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.

La Garoinada és una de les festes gastrònomiques més emblemàtiques del municipi. Per això, des del consistori de Palafrugell s’està demanant a la Generalitat ampliar la veda per a la pesca de les garoines per tal de protegir aquesta espècie.