9.2 C
Pals
Dimarts, 5 desembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell presenta les inversions del 2021 amb crítiques de l’oposició

Al ple municipal de demà s'aprovarà la primera part de les inversions: un pla d'ajudes directes pels sectors més afectats per la pandèmia

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell està preparant les inversions per aquest 2021. L’alcalde del municipi, Josep Piferrer, ha explicat a Ràdio Capital que els entre 9 i 10 milions d’euros d’inversions d’aquest any es dividiran en tres eixos: ajudes directes a sectors afectats pel coronavirus, inversions per impulsar l’economia i inversions públiques.

En primer lloc, al ple de demà, 23 de febrer, s’aprovarà la primera part de les inversions, el pla de xoc contra el coronavirus. La intenció és impulsar un pla d’ajudes directes per a sectors afectats per la pandèmia: comerços, Benestar social, Banc d’aliments i persones en atur o ERTO. S’ha decidit tirar endavant aquest primer plec abans que els altres dos, que es discutiran amb la resta de partits polítics.

Pel que fa als altres dos eixos, l’alcalde explica que s’aprovaran al mes de març. El segon gran eix és el que pretén impulsar l’economia del municipi. Josep Piferrer explica que s’han reservat 2 milions d’euros per a una sèrie d’actuacions i mesures que plantejarà una comissió de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell. 

El tercer front d’inversions és el de les inversions públiques. L’alcalde ha destacat alguns projectes que inclou, com l’Avinguda d’Espanya, la remodelació de la Plaça Priorat de Santa Anna o la possibilitat de fer un pavelló a la zona de l’Escola Barceló i Matas. Explica, a més, que cadascuna de les àrees de l’Ajuntament tindrà una aportació d’entre 100 i 200 mil euros per “poder animar l’economia del poble”. 

Què en pensa l’oposició?

L’oposició s’ha mostrat crítica amb aquestes inversions. Des d’En Comú Podem i el PSC expliquen que estan d’acord amb el pla d’ajudes directes, però també coincideixen en què no hi ha un “projecte definit”.

Alfons Rius, d’En Comú Podem, explica que troben a faltar inversió en 5 eixos diferents. Destaca la manca d’implicació amb el mediambient i la transició energètica, un model turístic molt més ambiciós i, sobretot, el projecte de l’Hotel Escola per a la formació de turisme i restauració.

Des del PSC també troben a faltar una proposta estratègica per ajudar el municipi a llarg termini. Juli Fernández critica “la falta d’ambició i lideratge de l’Ajuntament”. 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×09

Seguim esmaperduts amb el lideratge del Girona, i estem començant a pujar al carro de la nova rivalitat amb...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -