15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Palafrugell engega nous ajuts per a famílies vulnerables a causa de la Covid-19

Aquests ajuts estaran destinats a cobrir necessitats bàsiques de les famílies com poden ser l’habitatge i els subministraments, i molt especialment dels infants com són el menjador escolar, les activitats extraescolars i els llibres i material per a l’escola

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert una nova línia d’ajuts per a famílies vulnerables empadronades al municipi, afectades a nivell laboral i econòmic per la pandèmia de la Covid-19. Aquests ajuts estaran destinats a cobrir necessitats bàsiques de les famílies com poden ser l’habitatge i els subministraments, i molt especialment dels infants com són el menjador escolar, les activitats extraescolars i els llibres i material per a l’escola.

“Si bé la temporada d’estiu, tot i estar afectada, ha alleujat la situació de moltes famílies, des de l’Ajuntament i molt especialment des de l’àrea de Benestar Social, som conscients de les dificultats que moltes d’elles viuran aquesta tardor i hivern, per fer front a les seves necessitats bàsiques” explica Roser Massaguer, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell.

“És per això que hem posat en marxa aquesta línia d’ajuts molt enfocada en els més petits de la casa i en garantir que es cobreixen les seves necessitats bàsiques de vivenda i escolarització. També per intentar minimitzar les desigualtats socials, que amb la pandèmia es poden accentuar” assegura la regidora en un comunicat difós als mitjans de comunicació.

Per poder accedir als ajuts cal estar empadronat a Palafrugell abans del 31 de desembre de 2019. A més la unitat familiar ha de complir també els següents requisits: estar afectada per un ERTO entre març i setembre de 2020; estar en situació d’atur amb o sense subsidi, a partir de l’1 de març; no haver tingut cap contracte de treball, a causa de la pandèmia; estar donat de baixa d’autònoms a partir de l’1 de març; o haver patit una reducció d’ingressos a causa d’una excedència o reducció de la jornada per atendre els fills menors de 12 anys. A més, els sol·licitants també hauran de tenir uns ingressos inferiors a l’IRSC 2020, que s’estableix en 569,12 €/mes.

El procediment de concessió de la prestació es basarà en el compliment dels requisits, per ordre de presentació de la sol·licitud i fins l’esgotament del pressupost. Depenent de l’ajut, s’ha establert també un import màxim per infant o unitat familiar. Cal destacar que els ajuts s’abonaran directament a l’entitat subministradora del servei. Per demanar aquests ajuts caldrà accedir a la seu online de l’Ajuntament o a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -