22.5 C
Pals
Dissabte, 1 octubre 2022
- Publicitat -

Més de 2.000 ERTOs al Baix Empordà deixen temporalment sense feina a més 11.300 persones

Les noves dades dels ERTOs al Baix Empordà demostren que malgrat augmentar lentament les persones sense feina temporalment, el repunt és bastant estable en comparació a les publicades a l'abril

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les últimes dades facilitades per l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya destaquen els 2.090 ERTOs que s’han presentat al Baix Empordà afectant 11.351 persones. D’aquests, la gran majoria, 2.021 són per força major afectant 10.614 persones. Els altres 69 ERTOs deixant temporalment sense feina a 737 baix-empordanesos són per altres causes.

Les poblacions amb més habitants com és d’esperar són les que tenen més ERTOs afectant a més ciutadans. Entre ells hi destaca Palafrugell amb 359 ERTOs en total i 1.944 persones afectades. Gairebé el doble de Torroella de Montgrí amb 179 ERTOs i 899 treballadors sense feina temporalment, segons les dades de la Generalitat.

Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro també estan afectats per la crisi del coronavirus, en cada un d’aquests tres municipis hi ha més de 1.200 ERTOs presentats, amb Palamós superant els 1.700, uns 500 més que Castell-Platja d’Aro.

Unes dades però que comparades amb les publicades per aquest mitjà el 18 d’abril, es mostra com tot i l’augment de persones sense feina i els ERTOs presentats, la xifra no incrementa de manera exponencial, sinó que ho fa lleugerament.

Però mentre als municipis més grans la gent es queda sense feina, a Garrigoles i a Vilopriu, segons les dades de la Generalitat, no s’ha presentat cap ERTO. On sí que n’hi ha és a Foixà i a Parlavà. Tot i que a Foixà només ha afectat un treballador, a Parlavà l’únic ERTO presentat ha deixat sense feina a 6 persones.

Entre els sectors més afectats hi ha el d’hostaleria amb 682 ERTOs presentats afectant 4.058 persones i el comerç a l’engròs i al detall, on s’han presentat 474 Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació a tot el Baix Empordà que han deixat 2.180 treballadors al carrer de manera temporal.

[table id=15 /]

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Quetzal Sportswear es proclama campió de l’Oncotrail 2022

La recaptació total de l'Oncotrail d'enguany, de moment, és de 376.427,57 euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -