15.3 C
Pals
Diumenge, 2 octubre 2022
- Publicitat -

1 de cada 3 treballadors del Baix Empordà afectat per un ERTO pel coronavirus

El Baix Empordà és de les més afectades a Catalunya, perquè dels més de 30.000 afiliats a la Seguretat Social al Baix Empordà, unes 10.000 persones s'han vist afectades per un ERTO a causa de la crisi del coronavirus

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La crisi del coronavirus al Baix Empordà i a la Costa Brava afecta de ple al sector turístic. De fet, entre el 30 i el 40% de treballadors de la comarca s’han vist afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, la majoria treballen en turisme i serveis.

El Baix Empordà (36%) és la quarta comarca més afectada a tot Catalunya, després del Garraf (41%), l’Alt Empordà (40%) i el Baix Penedès (37%), segons les dades recollides per Nació Digital. Les altres sis més afectades són l’Anoia (36%), el Baix Llobregat (33%), el Berguedà i l’Alt Urgell (32%), La Selva (31%), i la Conca de Barberà (30%).

De fet, malgrat l’augment d’ERTOs al Baix Empordà, la taxa d’atur durant el març era de l’11%, només incrementada per quasi 200 persones que s’havien quedat sense feina. Això sí, cal destacar que al Baix Empordà s’han presentat, ara per ara, 1.989 ERTOs.

Això ha afectat, un total de 10.871 assalariats i assalariades en una comarca on hi ha 30.123 afiliats a la Seguretat Social. És a dir, un de cada tres treballadors al Baix Empordà s’ha vist afectat per un ERTO.

A tot Catalunya, hi ha actualment 668.000 persones afectades per ERTOs segons les dades publicades aquest dijous.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torna l’Empremtes amb els primers confirmats

El cicle de música Empremtes torna a la càrrega amb els primers artistes confirmats. El festival que aposta per la música de cantautor a moltes sales de la capital catalana, comptarà amb músics com El Niño de la Hipoteca, Raquel Lúa i Magalí Sare. Però, aquests són els primers noms que es desvelen del cartell
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -