15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Palafrugell tanca la liquidació del pressupost de 2023 amb un romanent de més de 6 MEUR

Aquest estalvi permetrà al consistori executar projectes addicionals als pressupostats inicialment

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha tancat la liquidació del pressupost del 2023 amb un romanent superior als 6 milions d’euros. Aquest estalvi permetrà al consistori executar projectes addicionals als pressupostats inicialment.

En referència a les inversions, el consistori ha tancat l’exercici de 2023 amb una execució del 60% de les que es preveien durant l’any passat i que s’executaran o acabaran al llarg d’aquest 2024, sobretot gràcies a les aportacions dels fons Next Generation. Al mateix temps, s’han pogut executar despeses importants com l’ampliació de l’Avinguda Espanya, amb 1.800.000 euros; el parc territorial amb 737.000 euros, l’adquisició del nou enllumenat de Nadal, amb 202.000 euros; o la nova museografia del Museu del Suro, amb 118.000 euros.

La liquidació del pressupost també ha permès mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 s’ha situat al 17,68%, fet que mostra el bon estat econòmic del consistori. Una xifra que el govern municipal confia en anar rebaixant de cara al futur gràcies al romanent que s’ha generat i que, tal com estableix la normativa vigent, es pot destinar a la reducció del deute municipal.

Aquesta gestió econòmica permetrà afrontar operacions importants com pot ser el futur contracte pel servei d’escombraries o la nova aposta per a l’Oficina d’Habitatge i els reptes de caire social que té el consistori, sense la necessitat d’augmentar un endeutament que es troba per sota del 75% de topall que fixa la normativa estatal. A més, la gestió econòmica municipal permet mantenir una important la línia d’inversions aquests darrers exercicis per continuar millorant i transformant el municipi.

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, posa en relleu els sis milions de romanent amb què s’ha tancat el pressupost del 2023, “amb els quals intentarem afrontar projectes que no estaven inicialment en el pressupost, com poden ser la reforma dels Ametllers; l’ampliació de l’Àrea d’Acció Social o un pla de xoc per a la millora de carrers i voreres de determinats barris”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -