6 C
Pals
Dilluns, 30 gener 2023
- Publicitat -

Palahí culpa Rangel i el PSC denunciarà a qui els acusi d'”interessos en la gestió dels residus”

El regidor de Medi Ambient, Jaume Palahí, va confessar estar "en una part, decebut, però per una altra, esperançat" i el PSC va tornar a demanar que dimitís

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El govern i l’oposició continuen ben enfrontats per la gestió dels residus al municipi de Palafrugell. El regidor de Medi Ambient va presentar un informe on fa un balanç de la gestió feta i va exposar, inicialment, que per una banda “se sent decebut”, perquè hi ha alguna “mancança”, però que alhora és “optimista” i està “esperançat”, ja que considera que les mesures aplicades pel Govern palafrugellenc “donaran resultat ben aviat”. Per a Palahí, “el màxim responsable és Xavier Rangel”, que és conseller pel PSC al Consell Comarcal del Baix Empordà, fent al·lusió a la seva gestió en termes de “negligència” i qualificant-la de “nefasta“.

El titular de la Regidoria de Medi Ambient va exposar que “s’ha millorat en 80 punts de recollida la quantitat de residus acumulada” i creu que “una gran problemàtica és el fet que dues administracions diferents s’encarreguin de la recollida“. Per una banda, l’empresa adjudicatària de l’Ajuntament de Palafrugell, que recull els residus; i el Consell Comarcal, amb el qual es va firmar un conveni l’any 2009 i que s’ocupa dels contenidors de la recollida selectiva. Segons Palahí, “un 90% dels desbordaments provenen d’aquests contenidors”. En aquest sentit, va apuntar que van demanar algunes respostes al Consell Comarcal:

Per a Palahí, hi ha “tres punts negres”: l’“incivisme de la gent” (en aquest sentit, diu que hi ha policies de paisà per “mirar de corregir aquesta situació”), el “desbordament de residus al costat dels contenidors” i “desbordament dels tancaments de fusta”. Finalment, va explicar que confia “que la situació millori més quan acabi el contracte amb el Consell Comarcal”, que s’exhaureix el 31 de desembre del 2018. Aleshores, tot ho portarà l’empresa adjudicatària del consistori palafrugellenc.

Fernández reclama “autocrítica”

El portaveu del PSC a Palafrugell, Juli Fernández, va reclamar més “autocrítica” al Govern i va tornar a demanar la seva dimissió, un fet que va declinar l’alcalde Josep Piferrer.

L’exalcalde de Palafrugell també va demanar “més diàleg i col·laboració” per solucionar el problema, i que no es responsabilitzi a l’anterior Govern per “depurar responsabilitats”. Finalment, Fernández també va dir que acudiran a la Justícia contra dos internautes que els acusaven de “prevaricació”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Jornada rodona per a l’Uni

La victòria incontestable a la pista de l'Araski, sumada a la derrota del València davant del Casademont Saragossa, serveixen per desfer l'empat al capdavant de la Lliga Femenina
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -