5.7 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Palamós instal·larà 40 boies ecològiques més per potenciar la conservació dels hàbitats marins

El projecte compta amb el suport econòmic del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i dels fons FEADER

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha impulsat la instal·lació de nous camps de boies ecològiques ubicades al llarg del litoral del municipi, seguint el procés que ja s’ha realitzat en altres punts de la costa palamosina. La intenció és potenciar la conservació dels hàbitats marins d’aquests espais naturals.

En total s’estan creant 40 nous punts de fondeig controlat, que s’ubiquen entre la cala Canyers i en el sector de les illes Formigues. Les noves boies se sumen ara a les altres 40 que ja hi ha a l’estiu davant les cales de S’Alguer i de Sanià. Així, el nombre de boies ecològiques s’amplia a les 80 unitats.

Durant les darreres setmanes una empres especialitzada ha instal·lat aquests nous sistemes de subjecció al fons d’aquestes boies, que situen el seu ancoratge sobre roca o sobre fons tous lliures dels hàbitats de l’herbei de fanerògames marines, com la posidònia oceànica. Les tasques d’instal·lació tenen un cost de 53.747 €, i compten amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i dels fons FEADER, que financen aquest projecte en un 90% de l’import.

La creació d’aquestes zones d’amarratge vol fer compatible la conservació dels alguers amb l’ús turístic que les embarcacions d’esbarjo realitzen en aquests sectors del litoral palamosí. Aquest sistema de fondeig, responsable i sostenible, permet que els vaixells de fins a vuit metres d’eslora puguin amarrar gratuïtament i amb seguretat, directament a la boia de superfície, evitant l’ús d’àncores que en moltes ocasions acaben arrossegant pel fons i, per tant, malmeten la posidònia i la vida marina que s’hi genera.

L’Ajuntament de Palamós va iniciar l’any 2013, la ubicació d’aquest tipus de fondeig al litoral del municipi, quan es varen instal·lar una vintena de boies ecològiques a cala Sanià, preservant les importants zones d’alguers que s’hi localitzen. Des d’aquell moment i de manera progressiva el sistema s’ha anat estenent a altres punts de la costa palamosina, donant com a resultat la millora gradual de la   qualitat de l’herbei que hi ha en aquests fons, amb molts exemplars que presenten mates denses amb fulles llargues i verdes i rizomes ben arrelats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Globalsessions – 3 desembre 2022

Tracklist 1. PBH & JACK - Feelin Me (Radio Edit) 2. Whateverneil - I Just Saw The Sign (Bimbo Jones Mix) 3....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -