24.1 C
Pals
Dijous, 26 novembre 2020

Palamós adjudica una primera part de la reforma de l’entorn de Castell

El més llegit

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta
Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -

Pas endavant en el projecte de restauració de l’entorn de la platja de Castell, a Palamós. L’Ajuntament ha adjudicat es treballs de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a la platja. Aquesta és la primera part d’un projecte més ampli, que també comportarà el trasllat de l’aparcament d’estiu i la portada d’aigües.

El consistori ha adjudicat les obres de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a Castell per 173 mil euros. Aquest preu és uns 70 mil euros menys que el preu de sortida de la licitació. Els treballs els durà a terme l’empresa empordanesa Fitor Forestal SL. Segons ha detallat Ràdio Palamós, s’actuarà sobre la zona de darrera la platja de tal manera que s’hi acumuli aigua de pluja i, per tant, millori la biodiversitat. També s’hi farà una passera per facilitar l’accés i minimitzar l’impacte.

D’altra banda, es durà a terme una restauració de l’alzinar, on es treballarà el terreny perquè hi pugui créixer nova vegetació i es plantarà arbust, alzina i pi. A l’esplanada que s’utilitza com a aparcament en temporada baixa, la intervenció consistirà a reforçar els marges agrícoles i instal·lar uns canals d’infiltració d’aigua perquè hi creixi la vegetació i es pugui ampliar el bosc. I a la riera de Castell s’eliminarà canyís i es farà hidrosembra.

Aquestes obres de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a Castell formen part del projecte integral de restauració de l’entorn. Les altres dues fases són la portada d’aigües, que suposarà la instal·lació d’una canonada de quilòmetre i mig des de la Fosca fins a Castell per alimentar una xarxa d’hidrants antiincendis, i el trasllat de l’aparcament d’estiu. El pressupost global del projecte és de prop de 750 mil euros. La meitat van a càrrec de l’Ajuntament i la resta els aporta la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Estimats reis mags d’orient, no vull una tercera onada

Arriba Nadal, i com tot en aquest 2020, arriba el "Nou Nadal". Arriba el Nadal de les 6 persones, i tocs de queda. Arriba...

Dia tapat amb ruixats dispersos

Jornada ennuvolada i amb pluja sovint en forma de ruixats dispersos. La temperatura mínima és més elevada que els dies anteriors amb mínimes superiors a 10ºC. Demà i dissabte seran dies de més pluja.

Rosalía col·laborarà en el nou disc de Bad Bunny

La catalana Rosalía formarà part del nou (i potser últim) disc de Bad Bunny “El último tour del mundo“, tal com s’ha pogut comprovar aquest dijous quan el famós artista de Puerto Rico ha compartit el llistat de cançons que formaran part del disc. La cançó on col·laborarà la cantant serà ‘La noche de anoche’.…

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

The Weeknd denuncia la corrupció dels Grammy

Ahir els premis Grammy van donar a conèixer les nominacions de la pròxima edició i la sorpresa va ser majúscula quan el canadenc The Weeknd no va aparèixer en cap categoria, després d’un 2020 on la seva música ha brillat a tot el món i la seva cançó ‘Blinding lights’, ha aconseguit varis rècords a…

Altres notícies