21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Palamós adjudica una primera part de la reforma de l’entorn de Castell

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Pas endavant en el projecte de restauració de l’entorn de la platja de Castell, a Palamós. L’Ajuntament ha adjudicat es treballs de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a la platja. Aquesta és la primera part d’un projecte més ampli, que també comportarà el trasllat de l’aparcament d’estiu i la portada d’aigües.

El consistori ha adjudicat les obres de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a Castell per 173 mil euros. Aquest preu és uns 70 mil euros menys que el preu de sortida de la licitació. Els treballs els durà a terme l’empresa empordanesa Fitor Forestal SL. Segons ha detallat Ràdio Palamós, s’actuarà sobre la zona de darrera la platja de tal manera que s’hi acumuli aigua de pluja i, per tant, millori la biodiversitat. També s’hi farà una passera per facilitar l’accés i minimitzar l’impacte.

D’altra banda, es durà a terme una restauració de l’alzinar, on es treballarà el terreny perquè hi pugui créixer nova vegetació i es plantarà arbust, alzina i pi. A l’esplanada que s’utilitza com a aparcament en temporada baixa, la intervenció consistirà a reforçar els marges agrícoles i instal·lar uns canals d’infiltració d’aigua perquè hi creixi la vegetació i es pugui ampliar el bosc. I a la riera de Castell s’eliminarà canyís i es farà hidrosembra.

Aquestes obres de millora paisatgística de la zona d’acollida i d’accés a Castell formen part del projecte integral de restauració de l’entorn. Les altres dues fases són la portada d’aigües, que suposarà la instal·lació d’una canonada de quilòmetre i mig des de la Fosca fins a Castell per alimentar una xarxa d’hidrants antiincendis, i el trasllat de l’aparcament d’estiu. El pressupost global del projecte és de prop de 750 mil euros. La meitat van a càrrec de l’Ajuntament i la resta els aporta la Generalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Palamós enceta una nova edició de la fira comercial ‘Palamóswing’

Aquesta festa del comerç local tindrà lloc durant tot dissabte i el matí de diumenge, on els carrers de la zona comercial de Palamós acolliran les prop de 40 parades de comerços locals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -