23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Palamós adjudica l’estudi per minimitzar el risc d’inundacions pel desbordament de la riera Aubi

L'Ajuntament ha rebut una subvenció de 2,4 MEUR, que finançaran el document i les obres

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palamós ha adjudicat per 95.590 euros la redacció de l’estudi que haurà de definir les actuacions urbanístiques necessàries per minimitzar els riscos d’inundacions pel desbordament de la riera Aubi. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Generalitat de 2,4 MEUR, que permetran finançar el document tècnic inicial i les obres posteriors. Un cop s’obtingui el document final amb el detall de les diverses accions proposades, els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i dels Serveis Tècnics municipals, escolliran i prioritzaran les actuacions que es realitzaran i que s’executaran, amb la redacció dels projectes concrets.

Durant els últims anys l’Ajuntament ha anat executant projectes d’arranjament i millora del drenatge urbà, que també han permès continuar reduint, progressivament, la incidència de les inundacions al municipi.

Una de les darreres actuacions va ser la realitzada a la cruïlla del passeig del Mar i l’avinguda de l’Onze de Setembre, amb la instal·lació de noves canonades que permeten donar sortida directa a les aigües pluvials recollides en aquest àmbit, de manera independent al de la xarxa de residuals.

Aquesta mesura permet que en cas que el col·lector principal del municipi estigui al seu nivell màxim, els tubs instal·lats puguin igualment desaiguar una superfície de 3.500 metres quadrats d’aquest punt, fins ara molt afectat per inundacions.

Previ a aquests treballs també es va reforçar el desaiguat del passeig del Mar, així com la ubicació d’un nou col·lector per a una millor canalització de les aigües residuals i plujanes d’una part del Barri Vell de Palamós. Aquesta darrera actuació permet que es garanteixi una millor evacuació de les aigües residuals de la zona del Pedró, eliminant els sobreeiximents d’aigua residual i disminuint l’excés de càrrega en alguns punts de la xarxa.

Aquest projecte va complementar les millores d’aquest tram de xarxa del Barri Vell, que ja va incloure la separació de la canalització de les aigües plujanes de les residuals en diversos carrers d’aquest àmbit.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -