25.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Palamós dona una segona vida a les mascaretes quirúrgiques.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

I si enlloc d’anar a l’abocador, les transformem en gots reutilitzables? Aquest és l’eslògan que l’Ajuntament de Palamós ha escollit per incentivar la reutilització de les mascaretes quirúrgiques al municipi utilitzades durant la pandèmia. Aquesta peça, que ja s’ha convertit en quotidiana, pot acabar suposant un increment important de la contaminació.

Les mascaretes quirúrgiques han passat a formar part de la nostra vida i n’han salvat moltes des del març del 2020. Malgrat la seva funció, estan compostes de plàstics que no es degraden fins passades diverses dècades. Amb el greuge afegit que aquests microplàstics poden acabar colant-se dins alguns aliments que ingerim.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós iniciarà aquesta campanya amb un clar objectiu: la conscienciació de la ciutadania local per revertir l’efecte contaminant d’aquest element.

Gots amb marxandatge turístic de la vila.

Segons els càlculs, de cada vint mascaretes es podrà fabricar un got. El procés serà senzill, ja que només s’haurà d’extreure la part metàl·lica d’aquesta i les gomes de subjecció per reaprofitar la resta del teixit. Amb el material extret, es preveu fabricar gots amb marxandatge turístic de la vila.

Des d’ahir, dilluns 4 d’abril, podeu trobar els contenidors que s’han posat a disposició dels habitants a l’Ajuntament, Biblioteca Municipal, Oficina de Turisme, Aula d’Aprenentatge, Pavelló Municipal d’Esports, Museu de la Pesca i l’Àrea de Medi Ambient.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ensurt a Sant Feliu per la crema d’un quadre elèctric

Es tracta del segon incident d'aquesta setmana al municipi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -