18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós no descarta la continuïtat del mercat d’artesans

Des de l'Associació de Dones Artesanes del Baix Empordà reivindiquen que les parades artesanals tenen un fort valor cultural

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha anunciat que no descarta que hi continuï havent un mercat d’artesans a l’estiu al municipi. Tot i això, afirma que aquest mercat haurà de ser en unes condicions diferents, ja que hauran de respondre a uns criteris de qualitat i serà sotmès a un procés de concurrència pública.

La visió del consistori

Emili Colls, regidor de Mercats del govern municipal, havia anunciat en el Ple del mes de març que Palamós renunciaria a aquest mercat de temporada perquè no aportava cap valor afegit al municipi. Això va agafar per sorpresa a l’Associació de Dones Artesanes del Baix Empordà, que reivindiquen el seu valor cultural.

A causa d’aquest malestar, l’Associació es va reunir amb l’alcalde del municipi, Lluís Puig. Des del consistori van comprometre’s a estudiar la continuïtat del mercat amb unes condicions diferents. Lluís Puig explicava aquestes condicions la setmana passada a Ràdio Palamós.

La reivindicació de les parades d’artesania

L’Associació de Dones Artesanes del Baix Empordà afirma que el mercat d’estiu de Palamós va més enllà de l’interès turístic o comercial, i reivindica el seu valor cultural. Prèviament a aquesta reunió amb l’alcalde, l’Associació de Dones Artesanes del Baix Empordà havia fet públic un comunicat en què es mostrava en contra de les declaracions fetes pel regidor de Mercats, Emili Colls.

A més, la vicepresidenta de l’Associació, Maria Liz Laredo, explicava a Ràdio Palamós que fa més de 28 anys que exposen les seves tècniques d’artesania a ciutadans i turistes que es troben a Palamós.

Les dues parts afirmen que es tornaran a reunir per valorar possibles alternatives i arribar a un acord on ambdues parts estiguin satisfetes. Des del consistori destaquen que qualsevol nova concessió per posar parades haurà de passar per un concurs públic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -