8 C
Pals
Diumenge, 18 abril 2021
- Publicitat -

Palamós encendrà aquest divendres la il•luminació nadalenca

Precisament aquesta setmana operaris d'una empresa especialitzada en treballs en alçada, han estat repassant tota la instal•lació de fil lumínic instal•lat en els campanars del municipi, per tal de substituir i reparar els trams deteriorats.

El més llegit

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Divendres vinent 4 de desembre, Palamós posarà en marxa la il•luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal•lat els operaris de la Brigada Municipal, i que decorarà amb llum molts carrers del municipi fins passada la festivitat de Reis.

Com cada any la posada en marxa a Palamós de la decoració lluminosa de Nadal, coincideix amb el cap de setmana del pont festiu de la Constitució i la Puríssima, però enguany a causa de la pandèmia i per evitar aglomeracions, no es durà a terme el tradicional acte d’encesa que organitza l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR).

La il•luminació nadalenca a Palamós
Del conjunt d’elements lluminosos que enguany decoraran els carrers de Palamós cal destacar la incorporació de dos nou models, amb la ubicació de cortines de llum al carrer Major, que substitueixen els tendals que hi havia fins ara; o bé del fil de llum càlida que s’ha instal•lat a l’avinguda de la Llibertat i el carrer d’Àngel Guimerà, així com a la plaça de Catalunya.

Com en els darrers anys també s’ha decorat amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke. A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià, l’avinguda de Catalunya o La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il•luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’han instal•lat rètols lluminosos amb la frase “Bones Festes” ubicats a les entrades de la població, al Mercat Municipal, el Pavelló d’Esports, la Biblioteca Municipal o la nau polivalent dels “50 metres”.

El cost global de la instal•lació enguany d’aquestes llums, el lloguer i el manteniment d’aquest material, és d’uns 18.000 euros.

L’original il•luminació dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il•luminació. Aquesta decoració es basa en la col•locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema de llum amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Precisament aquesta setmana operaris d’una empresa especialitzada en treballs en alçada, han estat repassant tota la instal•lació de fil lumínic instal•lat en els campanars del municipi, per tal de substituir i reparar els trams deteriorats.

Elements que potencien l’estalvi energètic
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Primera Llista – 17 abril 2021

Les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -