2.4 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Palamós enllesteix les obres d’urgència de l’Eixample

Les tasques del projecte ubicat a l’arbrat van finalitzar divendres i dissabte passat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les obres de l’Eixample de Palamós, iniciades iniciar el febrer de 2019, s’han completat. Les tasques s’han enllestit aquest passat divendres i dissabte després de la finalització de les tasques d’urgència en un sector de l’arbrat. Aquestes feines han consistit en l’asfaltatge dels carrers o bé el pintat i la instal·lació de la senyalització viaria.

Les obres d’urgència es van iniciar a mitjans del mes de juny després que l’Ajuntament de Palamós contractés una nova empresa constructora. L’anterior contracte amb l’adjudicatària inicial del projecte es va rescindir per reiterats incompliments en els terminis d’execució de les diverses fases d’aquests treballs.

Durant les darreres setmanes, la nova empresa contractada ha treballat amb l’objectiu de finalitzar totes les tasques que havien quedat pendents i evitar que es fes malbé el que ja havia estat executat. Un cop assegurats aquests treballs s’ha realitzat l’asfaltatge, el pintat de la senyalització viària i la revisió del reg amb la ubicació de l’arbrat.

Els treballs d’urgència

La rescissió i nova contractació per a l’execució d’aquests treballs no han comportat cap modificació en el projecte ni en el seu pressupost. Per tant, no hi ha hagut cap mena de repercussió econòmica addicional pel veïnat d’aquest sector.

Ara bé, el nou procés d’obres no inclou els treballs més complexos del projecte, concretament els del carrer de la Mercè, en el qual s’ha d’ubicar un nou col·lector d’aigües. La dificultat tècnica de les tasques de canalització d’aquests tubs, en un àmbit de sòl molt sorrenc i on es necessiten empreses i equipaments especialitzats, requereix que es faci una segona adjudicació prevista durant la tardor vinent.

El projecte de l’Eixample

El projecte integral que s’executa a l’Eixample, iniciat el febrer del 2019, inclou la urbanització dels carrers amb noves voreres i paviment d’asfalt, i afecta l’espai delimitat pels carrers Indústria, Carmel, Enric Vincke i l’avinguda del President Francesc Macià, incloent-hi també tots els trams de carrers interiors d’aquest perímetre, concretament els perpendiculars a mar, carrers Avió, Mercè i Carmel, i els paral·lels a mar, com són els carrers de Santa Bàrbara, Santa Marta i Sant Antoni.

Les obres també inclouen l’abastament d’aigua, reemplaçant la xarxa de sanejament per un sistema de recol·lecció separatiu; la ubicació de  la senyalització viària horitzontal i vertical, la instal·lació d’alguns punts d’enllumenat públic, així com la de mobiliari urbà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -