18.8 C
Pals
Diumenge, 9 maig 2021
- Publicitat -

Palamós es prepara per una nova edició del festival “Palamós Terra de Mar”

L'esdeveniment tindrà lloc el proper dissabte 11 i diumenge 12 de maig al port de Palamós. Durant tot el dia es podrà visitar una mostra de maquinària portuària i visitar el remolcador del port i antics vaixells

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palamós ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició del festival “Palamós Terra de Mar” que enguany va dedicat al cabotatge i al comerç marítim del port. Durant aquests dos dies els visitants podran realitzar recorreguts marítims pel litoral de la ciutat, iniciar-se a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf, així com també fer el tast de cuina marinera, participar en els jocs i tallers infantils o gaudir de regates de llaguts, de les visites guiades o del mercat d’artesans.

La voluntat d’aquest festival és la de donar a conèixer al públic l’activitat comercial del port i la seva història. Per aquest motiu, hi haurà una àmplia exposició de maquinària portuària que en l’actualitat s’utilitza per a la càrrega i descàrrega de vaixells perquè els visitants puguin comprovar en primera persona com es treballa amb aquest equipament des de la perspectiva dels portuaris que les fan servir dia a dia.

Enguany els assistents podran visitar el remolcador París del port de Palamós, necessari per al suport a les maniobres que permeten atracar i desatracar els vaixells i l’embarcació Sirius, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat. També tindran l’oportunitat de pujar al pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona, construït l’any 1918 a Alacant, així com també Les barques de pesca, Estrella Polar i La Gacela, que formen part de l’exposició flotant del Museu de la Pesca.

A part de les visites a les embarcacions, el festival organitza recorreguts marítims pel litoral de Palamós, que es duran a terme mitjançant dos creuers turístics amb cabuda per a 250 persones cadascun. Els itineraris tenen una durada aproximada de 45 minuts i que visitaran espais litorals emblemàtics que arribaran pel nord fins a la platja de Castell i les illes Formigues. Pel sud, recorrerà la badia de Palamós, Roques Planes i arribant fins a la platja de Cala Rovira.

Dins el projecte Palamós Ciutat Educadora hi haurà el joc “escapar de l’atac dels pirates” que respon a la idea del municipi com espai lúdic i social, d’aprenentatge actiu. El consistori ha explicat que “aquest “Palamós Escape” es desenvoluparà principalment pels carrers del barri vell de Palamós, seguint una línia narrativa de l’atac a Palamós del pirata Barba-rossa, a través d’enigmes i trencaclosques lògics i vehiculat per una aplicació mòbil molt intuïtiva”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 10: 2010

Repassem tot el què ha donat de si el 2010 amb la Mar Coll, Marc Clapés i Miquel Curanta.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -