19.3 C
Pals
Dissabte, 19 juny 2021
- Publicitat -

Identifiquen tres cries de duc a Palafrugell

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell va col·locar anelles a tres polls de duc (Bubo bubo) que habiten a un niu situat al litoral del municipi

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha identificat tres cries de duc, científicament conegut amb el nom de Bubo Bubo, que habiten a un niu situat al litoral del municipi. El consorci, amb l’ajuda de tres membres del Grup de Suport de Muntanya del cos d’Agents Rurals especialitzats en tècniques d’escalada, ha col·locat anells als polls per fer-ne un seguiment.

Des de l’any 1990 el Grup de Natura Sterna fa un seguiment de la població de ducs al Baix Empordà, una feina que és imprescindible per a la preservació d’aquesta espècie protegida. Gràcies a les anelles que els col·loquen, els experts poden identificar-les  i en cas de ser localitzades en un futur poder fer un seguiment de possibles moviments dins el territori. Això, a més a més, els permet poder tenir informació més detallada de la població de duc a la comarca.

El duc és un rapinyaire nocturn, el més gran d’Europa, que s’alimenta principalment de mamífers de mida mitjana, com conills, eriçons o rates, i també pot depredar ocells i altres rapinyaires. A la zona del Baix Empordà, els trobem en penya-segats litorals, antigues pedreres i roquissars dels massissos de l’Ardenya, Gavarres i Montgrí. Actualment l‘espècie està amenaçada a causa de l’acció dels humans, ja que acostumen a morir per col·lisions amb infraestructures viàries, les electrocucions amb línies elèctriques, els ofegaments en basses no naturals, i activitats com l’escalada no regulada o la caça furtiva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Cap de setmana de cel variable

Cap de setmana amb estat de cel variable. Dissabte parcialment cobert a primera i darrera hora del dia.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -