7.4 C
Pals
Diumenge, 4 desembre 2022
- Publicitat -

Palamós està a punt de concedir la llicència d’obres al tercer edifici de la Pineda d’en Gori, segons SOS Costa Brava

L'associació està pendent de la sentència dels dos primers blocs que, si li és favorable, podria ajudar a frenar el nou

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La plataforma sosté la seva denúncia basant-se en el fet que el complex té un gran impacte visual i paisatgístic, notable des de qualsevol punt de l’entorn. I és que aquesta construcció, asseguren, és visible des del mar, el camí de ronda, la cala La Fosca o des del poblat ibèric del Castell. Denuncien també que perjudica tant el Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) de cala S’alguer –a tocar d’on s’ha començat a construir el complex–, com el poblat ibèric.

El projecte del tercer bloc es va presentar a l’Ajuntament fa aproximadament un any per rebre la llicència d’obres. Tanmateix, s’ha hagut d’anar adaptant. Segons relata Figa, en una primera instància, Urbanisme no el va acceptar i es van fer modificacions per complir amb els requisits. Més tard va ser Bombers qui va veure-hi objeccions i també s’ha adaptat. I ara és Paisatge qui no accepta el que va determinar Bombers. Tot i això, sembla que el moment d’atorgar la llicència és a tocar.

Edificis buits al municipi

“Serà legal que es doni la llicència, però no és legítim”, denuncia Figa. La membre de SOS Costa Brava explica que aquestes construccions “no només augmenten l’agressió sobre el territori, sinó també sobre la gent que hi viu”. I ho justifica dient que “s’edifica com a negoci”.

“Ningú necessita aquest edifici perquè n’hi ha de buits per llogar i per vendre”, recalca, mentre titlla el complex de crear-se com a “especulació”. A Palamós, considera Figa, “es necessiten habitatges de primera residència i socials, no segones residències”. I afegeix que si l’Ajuntament treballa pels seus ciutadans, hauria de treballar en aquesta línia i no facilitar aquests negocis que “no aporten res a la població”.

A més, la membre de SOS Costa Brava alerta que la construcció d’aquest nou bloc contribuirà a la desforestació perquè, per aixecar-lo, s’han de tallar arbres de la pineda. Primer per l’edifici en si, però també per la zona de la piscina i per deixar el perímetre de seguretat que marca el protocol dels bombers. Figa lamenta que la nova piscina, que també tenen independentment els dos primers blocs, “acaba amb els recursos naturals”.

Primers informes

El promotor va aixecar els dos primers edificis d’aquest complex de luxe, anomenat Residencial Cala S’Alguer, el 2018. Va ser poc després quan la plataforma ecologista va portar el cas als jutjats. Tot i que la pandèmia ha allargat la resolució de la denúncia, Figa explica que ja tenen informes parcials de l’arquitecte i l’ambientòleg. “Si tenim èxit amb els dos primers edificis, val la pena lluitar pel tercer”, conclou.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -