14.1 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

Palamós impulsa la creació de la Taula de Salut com a generadora de benestar

A través d'aquesta taula, es volen dissenyar plans i accions que permetin tractar algunes patologies sense recórrer a la medicació, a través d'hàbits saludables

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós i l’Àrea Bàsica de Salut dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han iniciat el procés per crear la Taula de Salut, un òrgan que té com a objectiu coordinar recursos i projectes que millorin el benestar físic, emocional, econòmic i social dels ciutadans. La Taula estarà formada per representants de l’Ajuntament, ABS, Serveis Socials, Creu Roja Palamós i Dipsalut, i també estarà oberta a la participació d’altres agents segons les necessitats. Els serveis municipals implicats directament seran Salut Pública, Esports, Joventut, Immigració, Medi Ambient i Ensenyament.

El pla previst és posar en marxa la Taula durant el segon trimestre d’aquest any. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa de benestar emocional i salut comunitària, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Palamós.

La Taula de Salut serà una eina important per a la coordinació de recursos i projectes en l’àmbit de la salut, i permetrà detectar i impulsar actius i recursos generadors de salut al municipi. A través d’aquesta taula, es volen dissenyar plans i accions que permetin tractar algunes patologies sense recórrer a la medicació, a través d’hàbits saludables.

La Taula de Salut també serà responsable de promoure campanyes de sensibilització i educació per a la salut, per tal de millorar els hàbits saludables de la població local. Això inclourà campanyes sobre nutrició, foment de l’activitat física, prevenció de les adiccions, i campanyes per promoure la salut mental.

A més, la Taula de Salut també es comprometrà a treballar en col·laboració amb altres organitzacions i grups de la comunitat per tal de promoure la salut i el benestar en la comunitat. Això inclourà treballar amb escoles, organitzacions de joves, grups d’immigrants, i altres grups vulnerables per tal d’identificar i abordar les necessitats específiques de salut d’aquests grups.

Per aconseguir aquests objectius, la Taula de Salut treballarà en estreta col·laboració amb altres serveis i organitzacions de salut de la comunitat, incloent-hi els serveis de salut pública, els professionals de la salut, i les organitzacions de salut comunitàries. Aquesta col·laboració permetrà a la Taula de Salut utilitzar les habilitats i recursos de cada organització per tal de millorar el benestar de la comunitat de manera eficaç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -