13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

El Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà valora les sinergies entre els diferents agents turístics

Aquest matí s’ha presentat el document i s’ha fet un agraïment al centenar de persones i entitats que han col·laborat en la seva elaboració

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el nou Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà, amb un horitzó fins al 2030. El document, redactat per la consultora PAX# Genuine Tourism Advisors, pretén posicionar el Baix Empordà com una destinació que, més enllà dels seus atractius naturals, culturals i patrimonials, aposti per un creixement de l’activitat turística amb un compromís de sostenibilitat clar cap al territori. Alhora, posa en valor la cooperació per enfortir sinergies i aliances estratègiques que permetin una millor governança entre tots els agents turístics del territori, administracions i empreses, on el Consell Comarcal es comprometi amb els actors del territori a treballar de manera consensuada i participativa.

Aquest Pla de Sostenibilitat Turística del Baix Empordà facilita, en primer lloc, la construcció d’un entorn en què prosperi la gestió sostenible del turisme a la comarca. També s’assegura de fomentar pràctiques de gestió internes i externes alineades amb els millors exemples d’estàndards internacionals de sostenibilitat. A més, fomenta les visites amb més valor afegit oferint al mercat una manera fàcil de determinar a on es troben les experiències genuïnes i autèntiques. Finalment, vetlla per la integració a una xarxa global de destinacions afins que aposten per l’excel·lència en la gestió sostenible del turisme així com aprendre d’exemples de les millors pràctiques de gestió.

Així, el Pla de Sostenibilitat consta de tres fases diferenciades: la primera fase és analítica, que consisteix a fer una diagnosi de la situació de partida del territori. La segona és estratègica, on es defineix la visió compartida a llarg termini del territori, i els objectius i eixos de treball per a la construcció d’un nou model de creixement alineat amb la sostenibilitat. La tercera fase és operativa, on s’estableixen accions concretes a implementar, coresponsabilitat d’agents turístics (públics i privats) i indicadors, necessaris per a assegurar la continuïtat de les iniciatives que es plantegen, i que donen resposta als propòsits definits.

Per a la redacció del Pla s’ha impulsat durant el 2022 un procés participatiu on els agents del territori, tant públics com privats, van tenir l’oportunitat de fer aportacions significatives tant en la fase analítica de diagnosi com en la d’estratègia que, posteriorment, la comarca haurà de desenvolupar, així com en la proposta d’accions. Aquesta participació s’ha materialitzat amb l’elaboració d’enquestes als tècnics municipals de turisme i al sector privat. També, s’han fet entrevistes en profunditat a agents clau o experts del territori que puguin fer una aportació significativa.

En la presentació hi han assistit una seixantena d’agents turístics públics i privats. L’acte ha servit també per entregar diplomes a persones que han participat activament en l’elaboració del pla, participant en els tallers o en entrevistes amb profunditat.

Per al vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, “ sostenibilitat és un tema ampli i transversal, que va des de la cura de l’entorn fins a salaris dignes en el sector. Per tant, és un pla ambiciós que no deixarem en un calaix sinó que el mes vinent mateix la Comissió Turística del Baix Empordà el començarà a desenvolupar“. Segons Dilmé, “és un Pla que tothom s’ha de fer seu i per això ha estat tant important que tanta gent, tantes empreses i tantes administracions haguem fet possible la seva redacció de forma conjunta, un fet que demostra el compromís de l’oferta turística del Baix Empordà vers la sostenibilitat”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -