13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Palamós es prepara per recuperar la normalitat al carnaval

L'any passat el carnaval de Palamós es va celebrar en les dates habituals, però va haver de canviar les activitats que es feien dins la nau dels 50 metres

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Queda menys d’un mes perquè els carrers de Palamós es tornin a omplir de carrosses i comparses. Tal com passa amb les activitats de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, Palamós també ha recuperat les dates habituals del carnaval i les diverses activitats que s’organitzen al llarg del mes de febrer.

La presidenta de l’Associació Carnaval de Palamós, Dolors Ors, explica que fa mesos que l’associació i les colles ja estan treballant per preparar el carnaval amb normalitat. Tot i això, reconeix que costarà arrencar després de dos anys de pandèmia i amb restriccions.

La regidora de cultura, turisme i biblioteca, Núria Botellé, explica que des del consistori també es preparen per a aquest carnaval que torna a la normalitat. L’any passat el carnaval de Palamós es va celebrar en les dates habituals, però va haver de canviar les activitats que es feien dins la nau dels 50 metres.

La subvenció directa

En l’últim ple municipal l’Ajuntament de Palamós va decidir atorgar de manera directa la subvenció de 35.000 euros a l’Associació de Carnaval de Palamós per organitzar aquesta festa. Durant alguns anys es va donar aquesta subvenció a través de concurs públic, però tal com declara Nuria Botellé, com que no va presentar-se cap més associació es va decidir donar de manera directa la subvenció a l’Associació de Carnaval de Palamós.

Tot i que la subvenció és de 35.000 euros, Dolors Ors creu que amb l’augment de costos de certs productes, la subvenció podria ser una mica més alta. Aquests diners es destinen a col·locar equips de música, llum, escenari o altres aspectes per organitzar la festa. La resta de diners prové de la venda d’entrades o la caixa que es fa durant la barraca de la Festa Major de Palamós.

Dolors Ors afirma que des de l’Ajuntament de Palamós els donen suport a l’hora d’organitzar el carnaval i demana que no es deixi de col·laborar amb les associacions del municipi.

Canvi d’emplaçament 

El carnaval de Palamós modificarà algun dels seus actes per la celebració de la regata de vela Optimist Trophy que organitza el Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós del 14 al 18 de febrer, en les mateixes dates que tindrà lloc el carnaval. Dolors Ors explica que va ser una sorpresa una “mica desagradable”. Tot i això, van reunir-se amb l’ajuntament per canviar algunes de les ubicacions.

Des de l’Ajuntament es va treballar per reubicar ràpidament els emplaçaments del carnaval. Núria Botellé explica que amb la quantitat de regatistes que hi ha, no és possible fer la vesprà, la despertà, la calçotada i el concert de final de rua a la zona de les xarxes. Des del consistori creuen que després d’arribar a un acord, tots han quedat satisfets amb les noves ubicacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -