7.3 C
Pals
Diumenge, 5 desembre 2021
- Publicitat -

Palamós reconeix la tasca de Martí Camós com a director dels Montgrins

L’entitat sardanista local li dedica aquest diumenge al Concert de Tardor en motiu de la seva propera jubilació

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Agrupació Sardanista Costa Brava organitza aquest diumenge, 28 de novembre, a la 6 de la tarda al Teatre La Gorga de Palamós el Concert de Tardor en reconeixement al músic Martí Camós que es retira com a director de la Montgrins després de 33 anys formant part de la cobla-orquestra de Torroella de Montgrí.

Martí Camós i Segura (Palamós 1956) estudià solfeig i piano amb la professora Pepita Prats, clarinet amb Pere Carreras i Joan Giró. Laureà Vila, Joan Giró, Lluís Caballeria i Agapit Torrent foren els seus mestres de saxòfon i Ricard Viladesau de tenora. Començà la carrera d’instrumentista amb els conjunts Punto Rojo, Blue Star, i la cobla Principal de Palafrugell. El 1976 entrà a La Principal de LLagostera on hi romangué quatre anys. El 1980 s’incorporà  a la Cobla-Orquestra Miramar de Figueres dirigida per Jaume Cristau.

L’any 1987 substitueix a Martirià Font en la direcció dels Montgrins. Una tasca que compagina amb la tenora en la formació de cobla.

Tot i que degut a la seva intensa i constant feina com arranjador i director dels Montgrins no s’ha dedicat a la composició sardanista, en la seva etapa en la Miramar i, assessorat per Jaume Cristau, va escriure la sardana de lluïment de tenora: La cala dels Corbs.

El 1976 va guanyar el Festival de la Cançó Marinera amb la composició « Enyorança «. També ha compost molts temes per a diverses obres de teatre.

Predisposat a col·laborar en activitats de caire cultural, sempre ha participat en associacions de la vila de Palamós, presidint Joventuts Musicals, dirigint la Coral El Progrés, participant en diverses obres de  l’Agrupació Teatral La Gespa o, fins i tot, ajudant puntualment a la Cobla Baix Empordà.

Com a docent imparteix classes de solfeig, piano i clarinet.

Martí Camós és un músic apreciat i valorat per la seva professionalitat i excel·lència musical. Però, sobretot, per la seva bonhomia i qualitat humana.  La seva màxima és: «El públic és el més important «, no és d’estranyar, doncs, que tingui una gran quantitat d’amistats arreu de Catalunya i que l’Agrupació Sardanista Costa Brava vulgui reconèixer la seva trajectòria i agrair la seva continuada col·laboració dedicant-li aquest concert.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós rep un accèssit als Premis Benchmarking CSC/ARQ

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 en les categories d'hospital comarcal, general i d'alta tecnologia aquest dimarts.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -