15.6 C
Pals
Diumenge, 18 abril 2021
- Publicitat -

Palamós s’adhereix al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia Sostenible

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palamós s’ha tornat a adherir al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia Sostenible. Amb aquest document, tots els municipis europeus adherits poden adoptar mesures per afavorir l’estalvi energètic i les energies renovables. Els ajuntaments signants assumeixen el compromís de reduir com a mínim un 40% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) l’any 2030 respecte a l’any 2005 i l’adopció d’un enfocament conjunt per l’aplicació de mesures que permetin abordar la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.

Xavier Lloveras, regidor de Medi Ambient, ha explicat a Ràdio Capital què suposa per Palamós.

L’Ajuntament de Palamós elaborarà el seu Pla en el termini màxim de dos anys, en el qual s’inclouen totes les accions que l’ens local ha de dur a terme per superar els objectius mediambientals establerts per la UE per al 2030.

D’aquesta manera, la majoria de les actuacions es dirigeixen principalment a reduir el consum energètic derivat de l’activitat de l’Ajuntament, però també al consum energètic d’altres sectors inclosos, com el domèstic, serveis, transport i gestió de residus, a més de la promoció de fonts d’energies renovables en les àrees urbanes.

Aquestes solucions locals han d’ajudar a promoure una energia segura, sostenible, competitiva i contribuir a reduir la dependència energètica dels consumidors més vulnerables. El desafiament de la crisi climàtica actual requereix el compromís de totes les administracions en un plantejament global, integrat, a llarg termini i, sobretot, basat en la participació de la ciutadania, i la promoció de l’energia sostenible.

L’abast d’aquest document respondrà a les directrius que s’estableixin per part de la Comissió d’Energia de la Unió Europea i inclourà un inventari base d’emissions i una avaluació de les vulnerabilitats i riscos al canvi climàtic. Per la realització d’aquestes tasques es comptarà amb el suport de la Diputació de Girona, que esdevé la Coordinadora Territorial del Pacte a les Comarques Gironines. A més, l’Ajuntament de Palamós també realitzarà un informe bianual de seguiment per a l’avaluació, control i verificació d’aquests objectius.

Palamós ja es va adherir l’any 2014 al “Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES)”, que es va elaborar d’acord amb el Pacte d’Alcaldes de 2012 del qual també en formava part el municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

SOS Costa Brava s’oposa a canviar el Pla Director i diu que els ajuntaments que ho demanen “s’alineen amb promotors”

L'entitat assegura que hi ha fórmules per resoldre els dubtes que es generin en l'apartat d'integració paisatgística
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -