1.2 C
Pals
Dimarts, 25 gener 2022
- Publicitat -

Palamós supera les 5 mil tones de residus gràcies a la recollida selectiva durant el 2018

El 2018 la recollida selectiva s'ha situat en un global del 44,65%, un 1,89% superior a la de l'any anterior

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

El municipi de Palamós va generar durant l’any passat un total de 13.174,30 tones de residus. Una xifra que segueix a l’alça, augmentant en un 2.65 % en relació a les dades de 2017.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha presentat els resultats de la recollida selectiva de residus que es duu a terme al municipi i destaquen les 5.881,84 tones de l’any 2018, tenint en compte les diverses fraccions, és a dir, vidre, envasos lleugers, orgànica, paper i cartó i deixalleria.

Pel que fa al 2017, s’ha pogut observar que s’ha passat d’una augment del 42.76 % al  44,65 % de l’any passat, com a total del volum de residus recollits de forma selectiva. Sobretot s’ha vist incrementat el reciclatge del paper i cartró en un 30% i el vidre en un 12%.

Aquest increment significatiu de la recollida selectiva representa també una disminució de l’entrada de residus al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), ubicat a Lloret de Mar i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte.

Per aquest 2019, el consistori preveu el canvi d’uns 200 contenidors de recollida selectiva de la fracció d’orgànica, que s’han previst adquirir a mitjans d’aquest any. Aquests contenidors estaran equipats amb una portella que només permet l’accés de les bosses habilitades per abocar aquesta fracció. L’adquisició dels nous contenidors compten amb l’aportació econòmica de 18 mil euros de l’Agència de Residus de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Amb ulleres de futur

Costa en aquests moments no parlar de la pandèmia, quan aquesta està tan activa i es transmet amb molta...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -