10 C
Pals
Diumenge, 19 Gener 2020

El preu mitjà del lloguer puja un 11% i s’apropa als 600 euros al Baix Empordà

Un informe de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat reflecteix que Pals i Mont-ras són els dos municipis on ha pujat més el lloguer, mentre que el més baix es troba a la Bisbal

El més llegit

Mor un ciclista en caure en una pista forestal a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

Un home ha mort quan ha caigut a una pista forestal a la zona de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

Última i emotiva funció dels Pastorets de Pals, després de 40 anys

Aquest dissabte es va celebrar la darrera funció d'enguany dels Pastorets de Pals, després de 40 anys d'història ininterrompuda. La manca de persones voluntàries i la dificultat que suposa organitzar els assaijos, ha fet que el seu impulsar i fins ara director, Francesc Roig, decideixi donar per acabades les representacions de l'obra.

Dolors Bassa declararà al Parlament el 28 de gener

L'exconsellera torroellenca Dolors Bassa assistirà a la cambra per declarar a la Comissió d'Investigació de l'article 155 que se celebrarà el dimarts 28 de gener

Activada l’alerta del pla VentCat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que es preveuen a partir d’avui diumenge sobretot a la meitat est de Catalunya. L’episodi de vent es mantindrà també de cara a demà dilluns amb una distribució més general.

La Generalitat obté la cessió del terreny de la nova estació d’autobusos de la Bisbal

Es preveu que les obres comencin durant el primer trimestre d'aquest any
Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.

594,43 euros. Aquest és el preu mitjà d’un pis de lloguer de l’any 2018 a la comarca del Baix Empordà, segons revela el darrer informe de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Traduït a percentatge, suposa un increment d’un 11,02% respecte a l’exercici 2017, i un augment de 59 euros respecte a la xifra del citat any. Són dades obtingudes per la Generalitat a partir de les fiances de lloguer que es dipositen a l’Institut Català del Sòl. Són especialment significatius i paradigmàtics els casos de Pals i Mont-ras, que pugen per damunt del 55% respecte a l’any 2017. De fet, ambdós se situen actualment per sobre dels 900 euros de mitjana, concretament, 962 en el cas de Pals i 928,57 en el de Mont-ras. Immediatament, trobem Parlavà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i Albons. Aquests darrers tres sobrepassen la barrera dels 600 euros mensuals.

FONT: Secretaria de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya. NOTA: Al gràfic, trobareu en lila els municipis on ha pujat el lloguer respecte a l’any 2017, en verd són les localitats on ha baixat i, finalment, en groc, aquelles de les quals no consten dades, atès que no es té en compte aquells municipis on se signen menys de cinc contractes.

Paradoxalment, els pobles on el lloguer mensual és més econòmic són Torroella de Montgrí, Ullà, Palafrugell, Verges i la Bisbal d’Empordà. Aquests són els únics municipis que estan per sota dels 500 euros. En el cas de la localitat bisbalenca, la xifra és de 420,89 €.

Des del punt de vista percentual, els ascensos més notoris són els ja mencionats de Pals i Mont-ras, així com els de Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (per sobre del 10%) i Palafrugell (molt a prop d’aquest 10%). En canvi, els municipis que han registrat un descens respecte a l’any 2017 són Santa Cristina (-0,69%), Ullà (-3,27%), Albons (-3,40%) i Corçà (-5,35%).

Pel que fa al nombre de contractes registrats, s’arriba el 2018 als 2.260, 162 més que el 2017. On s’han produït més lloguers ha estat a Sant Feliu de Guíxols (460), Palafrugell (387), Palamós (318), la Bisbal d’Empordà (247) i Torroella de Montgrí (212). Paradoxalment, els que menys n’han fet són Vall-llobrega (2), Palau-sator, Serra de Daró i Vilopriu (1), mentre que Foixà i Torrent no n’han registrat cap.

Últimes notícies

Polèmica a Palamós per la tala d’arbres en vista de prevenir incendis a la Pineda d’en Gori

La tala d’arbres a una de les zones protegides de Palamós alerta a les plataformes de protecció del territori i posen en dubte la intenció de l’acció.

El Baix Empordà gasta 2 milions de metres cúbics d’aigua durant l’estiu

Degut a l’augment de l’activitat turística, durant la temporada alta de l’any, augmenta excessivament la factura de l’aigua i les tones de residus recollits.

Marc Arrufat en Europa i Miquel Baena i Luca Vázquez en 420 guanyen una V Guíxols Cup marcada per la meteorologia

El Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols ha celebrat aquest dissabte i diumenge la V Guíxols Cup en les modalitats d’Europa i 420 amb una cinquantena de participants.

Comença el procés participatiu per definir els usos del Convent de les Clarisses

Comença un procés participatiu a Torroella de Montgrí per definir quin format i quins usos tindrà el nou espai juvenil al convent de les Clarisses

Sant Feliu rep més de 6.000 euros per combatre la pobresa energètica

Aquests ajuts poden anar destinats a persones en situació de vulnerabilitat i contribuir a la compra d'electrodomèstics, substitució de bombetes per leds o la dismunició del consum energètic

Més notícies