Les comparses, les carrosses i la música han omplert els carrers del municipi d’alegria i felicitat en dos dies intensos i en els quals s’ha posat de manifest el compromís del teixit associatiu amb els actes culturals i festius que es duen a terme al poble. En aquest sentit, la regidora de Cultura i Festes, Mireia Bonilla, ressalta que “l’Ajuntament reconeix, de manera destacada, la importància de tots i cadascun dels actors implicats en la celebració del Carnaval; l’esforç de totes les colles, policia, serveis de neteja i protecció civil ha permès que Pals visqués i gaudís d’una magnífica festa”.

L’espectacle va començar dissabte amb una divertida Rua de la Disbauxa en què la gent va demostrar el seu talent i enginy amb disfresses molt treballades. Aquesta desfilada va experimentar un considerable augment de participació, ja que es van donar cita fins a 10 colles, sis més respecte a l’edició de Carnaval de l’any 2016. Durant la rua, a més, hi va haver un magnífic ambient tant en el carrer Enginyer Algarra com en la resta del recorregut.

Tot seguit, al voltant de 350 persones van gaudir de la botifarrada popular celebrada al Pavelló d’Esports. El Ball de Carnaval, amb l’esperat concert del grup Doctor Prats i les actuacions de DiscRauxa Dj’s i Animal dj’s, va posar punt final a la jornada de dissabte.

Els actes de carnestoltes van finalitzar diumenge amb la XIV Trobada de plaques de cava i la celebració del carnaval infantil, amenitzat per DiscRauxa i ZumbaKids. En paraules de la regidora Mireia Bonilla, l’èxit d’assistència s’explica, en gran mesura, gràcies a “la inestimable col·laboració directa de la Colla Quermània en l’organització del Carnaval, ja que representa un actiu imprescindible per promoure els actes lúdics i culturals al municipi”.

El consistori també agraeix la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Pals, que ha organitzat enguany un concurs d’aparadors entre els establiments i botigues, contribuint així a enriquir aquesta celebració que es consolida com una cita important del calendari festiu. Per últim, l’Ajuntament també dóna les gràcies als veïns i veïnes per la seva paciència quant a les afectacions a la circulació, ja que les restriccions i variacions del trànsit es van realitzar amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants i dels vehicles.

Vegeu la galeria d’imatges al facebook de l’Ajuntament de Pals