24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Parlavà completarà la reforma del nucli antic aquesta setmana

Finalitzaràn les obres de reurbanització de l'actual plaça Constitució, el carrer de la Plaça i el primer tram del carrer de la Bassa després de més de tres mesos de treballs

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Parlavà completarà la reforma del nucli antic aquesta setmana
Loading
/

A Parlavà es completaran aquesta setmana les obres de reurbanització de l’actual plaça Constitució, el carrer de la Plaça i el primer tram del carrer de la Bassa després de més de tres mesos de treballs.

Segons informava El Punt Avui, els treballs han costat 125.126 euros, amb IVA inclòs i s’han completat majoritàriament amb una subvenció de la Diputació de 85.000 euros i 39.700 més d’un ajut de dinamització territorial de la Generalitat.

L’alcalde del municipi, Joaquim Sabrià, explicava a aquest mitjà que la part més important del projecte d’obres, que es centrava en la restauració de la plaça, ja ha finalitzat com també els serveis d’aigua o gas que no complien algunes normatives. També s’han soterrat canonades que estaven en mal estat. Indicava content que només queden treballs de neteja i enllestir els darrers acabats.

Les obres actuals han millorat l’aspecte del nucli antic i, tal com explicava Sabrià, “S’ha intentat mantenir el mateix aspecte que en les reformes de la plaça Fonolleres utilitzant formigó tintat ocre i adoquins al costat per no haver d’estar anys obrint carrers i poder soterra-ho tot”. Amb aquestes obres ja es va anar soterrant i preparant la precanalització del gas i del cablejat de la fibra per evitar obrir-los de nou.

En aquest context, l’alcalde ha volgut remarcar la importància de mantenir els pobles vius els 365 dies de l’any. Sabrià apuntava que “Els pobles han de poder mantenir-se vius i per això han de tenir vida cada dia”. En aquest sentit el consistori va decidir condicionar el municipi per complir amb aquesta premissa creant una llar d’infants al poble, intentant que la fibra òptica arribés a totes les cases o fomentant el comerç local.

Les noves reparacions sense fer malbé els carrers, són l’objectiu del nou POUSC, al qual demanen 300.000 euros més per refer el carrer Ample i un tram més del carrer de la Bassa. Sabrià afegia que “La intenció de les futures obres amb el nou POUSC és poder anar fent les dues fases següents per acabar tot el nucli antic”. Tot i això aquest nou projecte d’obres encara està per resoldre i el consistori encara no sap quina part de la demanda que s’ha fet es complirà i quina serà la que haurà de finançar l’ens municipal.

El batlle apuntava que una part important d’aquest projecte ha estat la de frenar les inundacions que pateix el municipi quan hi ha fortes pluges, que ja són tres en només un any i mig. En aquest sentit, el temporal Glòria ha estat un dels factors que ha enrederit les obres, tot i que en si no fossin complicades.

 

Respecte a la inauguració l’alcalde no ha assignat encara una data concreta, comenta que primer s’han de finalitzar totes les obres i estar tot en bon funcionament, però apuntava aquesta festivitat “més de cara al bon temps per realitzar un acte amb els veïns i celebrar l’estrena de la plaça, que canviarà de nom, i la fi de les obres”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -