13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Per fi, cultura popular

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Per fi, cultura popular
Loading
/

El Vot de la Vila, Sant Jordi, Flors i Violes, Festes de Primavera, les Havaneres, Festival de Cap Roig, etc. Encetem uns mesos d’èxtasi cultural a Palafrugell. Fa exactament un any feia un article parlant d’això, de l’esclat cultural primaveral a Palafrugell. Ho feia emocionat per la possibilitat de recuperar grans esdeveniments després de l’aturada en sec del 2020 motivada per la pandèmia. Però aquest any sí que sí, aquest any es recupera la normalitat de tots aquests actes i l’emoció es multiplica per tres.

Però encara queden algunes seqüeles. En coneixement de causa, haig de dir que aquests anys de pandèmia no han estat senzills, en especial per aquelles activitats populars i que es nodreixen de la participació voluntariosa dels ciutadans. Com les Festes de Primavera i les seves carrosses. Està costant molt tornar a reclutar voluntariosos per construir les impressionants carrosses, fins i tot carrossaires històrics i incansables. És complicat donar una sola diagnosi a aquesta manca de participació, però penso que el principal motiu és el trencament d’una rutina, d’una rutina mental i programada en els cervells de tota la gent que treballa pel Carroussel Costa Brava any rere any per amor a l’art. Aquests dos anys parats, han trencat aquesta rutina que començava després de Nadal anant a la nau de carrossaires 1 o 2 dies a la setmana per anar bastint a poc a poc les carrosses, i acabava a final de maig amb l’enyorat carroussel. Aquesta manera de fer ja formava part de les vides dels carrossaires i encara que sempre es queixaven, també sempre acabaven fent carrossa. La tallada en sec de l’activitat i la fatiga arrossegada per la pandèmia, dificulta molt reprendre aquesta rutina de nou. I no només això, també està costant aconseguir balladors per les comparses. I encara que sembli contradictori a la vegada hi ha més ganes i més emoció que mai. És estrany no?

Per tot plagat és importantíssim tornar a la normalitat i poder gaudir «com sempre», d’aquest esclat cultural Palafrugellenc. Per agafar força, per agafar embranzida i catalitzar aquestes ganes i transformar-la en més participació per assegurar el futur de la cultural popular. Estic convençut que en pocs dies podrem escriure sobre l’èxit de participació. Som-hi!

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -