4.3 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Pescadors i científics aposten per tancar la pesca en 175 km2 del litoral gironí

A la Costa Brava, s'han escollit set àrees de tancament de pesca que sumen un total de 175,08 km2 de superfície. Això és un 4,4% del total de zones de pesca de Girona

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Després de mesos de treball dels investigadors de l’ICATMAR amb els representants de les confraries de pescadors catalanes i les seves federacions, s’ha arribat a un consens per protegir totes les espècies de fons d’un total de 18 àrees del litoral català que en total representen més de 400 quilòmetres quadrats. En aquestes zones, la pesca d’arrossegament, el palangre de fons i totes les activitats de pesca de fondària hi tindran l’accés vedat. La proposta s’ha enviat a la Comissió Europea com a una alternativa a la reducció de dies d’activitat.

A la Costa Brava, s’han escollit set àrees de tancament de pesca que sumen un total de 175,08 km2 de superfície. Això és un 4,4% del total de zones de pesca de Girona. Concretament, les zones són: Lluç de Roses, Regeneració de Blanes-Palamós, Escamarlà de Roses-Palamós, Nucli Mars d’Enterra de Palamós, Vol de Tossa, De terra a vapor, i Escamarlà de Palamós. Així doncs, quatre d’aquestes són zones del Baix Empordà (aproximadament uns 70 km2).

A la Confraria de Pescadors de Palamós, aquesta proposta va ser aprovada amb 13 vots a favor i un en contra. El Patró Major de la Confraria, Toni Albalat, explica que es van escollir precisament aquestes quatre zones del Baix Empordà perquè són les més adequades per a la recuperació i reproducció de les espècies.

La iniciativa s’ha presentat com a alternativa a la retallada de dies de pesca plantejada per la Comissió Europea per a protegir les poblacions de peixos del Mediterrani. Jordi Rodon, cap del Servei de Recursos Marins de la Generalitat, ha explicat a Ràdio Capital que les reduccions de jornades “són dures pel sector”, i que aquesta seria una altra manera de protegir les espècies i crear “zones de reproducció”.

A part de Girona, també es volen tancar àrees de pesca a Barcelona i Tarragona. A Barcelona es tracta de cinc zones, un total de 86,49 km2. A Tarragona, es proposa el tancament total de sis zones i un total de 157,61 km2.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Pere Aragonès fa una visita institucional a la Bisbal

Durant la visita, Aragonès ha declarat que la Constitució Espanyola està "obsoleta" i que "limita les aspiracions de Catalunya". El president ha visitat, entre d'altres, el Terracotta Museu.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -