4.3 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

L’alcalde de Palamós respon als ecologistes: el model actual del camí de ronda és l’únic possible

Es posarà sauló compactat en algun tram del camí i s'ha canviat una petita traça del camí que passava per l'aparcament de la Pineda d'en Gori, que desapareixerà.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El model actual pel projecte del camí de ronda de Palamós és l’únic possible. Així ho ha afirmat Lluís Puig, alcalde de Palamós, malgrat les insistències de les plataformes ecologistes SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori per aconseguir canvis a les últimes modificacions del projecte que ha fet el consistori. Els ecologistes continuen dient que el problema és la “quantitat de formigó” prevista en el projecte de l’Ajuntament.

Puig ha explicat que “sempre estaran atents a petits canvis durant l’execució de l’obra”, però que aquest projecte fa temps que el treballen i serà el millor projecte seguint dues directrius.

Fruit del diàleg amb les associacions, en els trams 4 i 5, que coincideixen amb la Pineda d’en Gori, s’han modificat els paviments a col·locar sobre el camí de ronda, i serà sauló compactat. També s’ha canviat una petita traça del camí que passa per l’aparcament de la Pineda d’en Gori, que desaperaixerà perquè no hi hagi cotxes a primera línia de mar.

Així doncs, 320 metres seran amb sauló sòlid (natural) i 80 metres de sauló compactat, que serà en aquells trams en què l’erosió de l’aigua té una incidència més gran. El sauló sòlid és una mica més resistent a les inclemències del temps, i es posarà en aquells trams on la inclinació del terreny faci que hi hagi una erosió per l’aigua més potent.

Puig ha insistit en què, malgrat les demandes de reduïr el formigó, s’està actuant segons l’estat del camí i també, per protegir espècies autòctones que es veuen afectades per l’erosió.

Malgrat SOS Costa Brava reclama que no s’utilitzi “formigó”, l’alcalde Lluís Puig ha recalcat que el material que fan servir és “sauló”.

Sobre el projecte de soterrar la línia elèctrica, ha dit que preveuen les instal·lacions “i després ja es veurà”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Pere Aragonès fa una visita institucional a la Bisbal

Durant la visita, Aragonès ha declarat que la Constitució Espanyola està "obsoleta" i que "limita les aspiracions de Catalunya". El president ha visitat, entre d'altres, el Terracotta Museu.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -