11.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Pilar Francès: “Amb el franquisme, a Pals hi va haver represaliats fins l’any 1947”

L’escriptora Pilar Francès va presentar el seu llibre, “Pals: guerra civil, franquisme i repressió (1936-1947)” a Pals el divendres passat, a Ca la Pruna. Avui al Supermatí hem parlat amb l’autora per conèixer més detalls sobre el llibre i sobre aquest tros d’història al munipi.

L’interès de l’autora per aquest tema neix arran de les memòries del seu avi, un mariner republicà exiliat a França durant 30 anys. Les memòries es van publicar l’any 2019 i han estat l’origen de diferents projectes de Pilar Francès relacionades amb la Guerra Civil a Pals.

L’autora ha explicat que és un tema bastant desconegut, malgrat ser un “passat present”. Pilar Francès afirma que “cal conèixer aquest passat terrible per tal de poder continuar endavant”, i que hem de ser conscients de què va passar a cada punt del territori. A Pals, de fet, apunta que hi va haver represaliats fins el 1947.

A part dels homes empresonats i represaliats, Francès també ha volgut recordar el paper de les dones durant aquesta època. Moltes d’elles van quedar vídues, i altres teníen els homes a la presó. L’autora assegura que les dones “van aixecar el país”.

Actualment, el llibre “Pals: guerra civil, franquisme i repressió (1936-1947)” es pot trobar posant-se en contacte amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Pals.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios