3.7 C
Pals
Dissabte, 24 febrer 2024
- Publicitat -

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell ha aprovat un nou paquet d’ajudes directes per pal·liar els efectes de la COVID-19 que superen els 800 mil euros. Es tracta d’un pla de xoc que implica una modificació de pressupost, i que es traduirà en una reducció d’impostos i taxes,  ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables amb elements vinculats a Benestar Social.

Dins les mesures de caire econòmic es considera que les modificacions de l’ocupació de via pública que estaven previstes per abans de l’estiu es retarden fins a finals del proper mes d’octubre.

Benestar social

Palafrugell destinarà un total de més de 300 mil euros a propostes econòmiques de Benestar Social. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha detallat a Ràdio Capital les mesures.

A més a més, entre aquestes ajudes també hi haurà la possibilitat del suport al lloguer d’habitatge (accés a l’habitatge i evitar pèrdua de l’habitatge habitual); ajudes als infants pel que fa als materials i menjadors escolars; un fons econòmic de reserva per la residència FPGG; el programa de comptador d’aigua social i  una reserva de diners destinada al Centre de Distribució d’aliments.

La modificació del pressupost fou el 23 de febrer, de manera que cap a finals de març hi haurà les partides, i serà aleshores quan es comunicarà des de Benestar Social com s’han de demanar les ajudes.

Reducció d’impostos i taxes

Es farà una reducció de l’ICIO a les obres menors d’un 50% durant l’any 2021; una reducció de taxes d’escombraries per establiments tancats o jornades reduïdes, proporcional a l’afectació derivada de les mesures Covid i finalment una reducció de la taxa d’ocupació de via pública proporcional a l’afectació derivada de les mesures COVID. La previsió destinada a nivell econòmic d’aquestes reduccions tenen una previsió de 230.000 euros.

Ajudes directes

Ja és la tercera vegada que l’Ajuntament destina una partida econòmica d’ajudes directes als establiments colpejats per la COVID. Ara, des de l’Institut de Promoció Econòmica s’oferiran ajudes per activitats econòmiques que no hagin cessat en la seva activitat, amb una ajuda directa amb un màxim de 700 euros per establiment. I també s’oferiran ajudes a persones aturades i treballadors afectats amb un ERTO o ATUR en data d’1 de gener de 2021 i que estiguin empadronats a Palafrugell, amb una ajuda màxima de 100 euros per persona.

Posteriorment, s’aprovaran la resta de mesures que s’estan preparant, on també hi haurà de ben segur partides pel Benestar Social.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 23 febrer 2024

1. Sia & Kylie Minogue - Dance Alone 2. Kygo Feat Ava Max - Whatever 3. VXXK Feat Bailey Jehl -...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -