13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Aproven el pla de treball per la redacció de l’avanç del nou POUM de Begur

La intenció és adaptar i actualitzar el POUM als canvis socials, econòmics, mediambientals i legislatius que s'han produït durant els últims 19 anys

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Begur va aprovar aquest dimarts el Pla de treball per a la redacció de l’avanç del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) de Begur per la seva adaptació al Pla director de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí (PDRSNLG).

El pla de treball l’ha redactat Interlands Ciutat i Territori SL, empresa adjudicatària del contactre, i va ser presentat el passat 31 d’agost. Aquest pla de treball defineix l’abast, les fases, el contingut, els criteris metefològics i els terminis previstos per dur a terme la redacció d’aquest avanç de revisió del POUM. Es preveuen un total de tres fases.

La primera fase consisteix en realitzar un anàlisi, diagnosi, hipòtesis i alternatives de desenvolupament urbanístic, i participació ciutadana. Així, la voluntat del consistori és redactar i tramitar l’avanç de revisió del POUM amb la màxima transparència i participació ciutadana. La intenció és donar veu a tots els actors implicats, per tal que puguin fer arribar les seves al·legacions, aportacions i punts de vista.

La segona fase se centra en l’avanç del POUM i la presentació del document inicial estratègic. Finalment, la tercera fase abordarà la valoració de l’exposició pública nou POUM.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, destaca que “tenim molt interès a poder fer realitat la revisió de l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, ja que és molt necessària perquè el POUM s’adeqüi als temps actuals. Volem que el procés sigui el més participatiu possible i tots els actors implicats -veïns i veïnes, entitats i empreses- hi són convidats a prendre-hi part. Esperem que hi hagi molta participació”.

L’avanç del POUM

Aquest avanç del POUM valorarà la incorporació, en clau urbanística, de les recomanacions de planificació municipal que es desprenen dels diversos documents estratègics, territorials, ambientals i sectorials de què disposi el municipi que puguin tenir incidència per a la determinació dels criteris d’ordenació urbanística municipal.

Per això, l’avanç del POUM estarà format pels apartats: Objectius generals del pla; Síntesi de les diverses alternatives considerades; Síntesi dels criteris urbanístics, ambientals i socials; Descripció de les característiques bàsiques de la proposta d’ordenació; Justificació de l’alternativa escollida; i, finalment, Document inicial estratègic.

El consistori de Begur està treballant per aquesta revisió del POUM, que està vigent des de l’any 2003. L’objectiu d’aquesta revisió és buscar el millor equilibri entre la necessitat de creixement i la preservació dels recursos naturals i valors paisatgístics dels recursos naturals i valors paisatgístics, històrics i culturals de Begur. També volen adaptar el POUM als canvis socials, econòmics, mediambientals i legislatius que s’han produït durant els darrers 19 anys.

A més, han estat col·laborant en la redacció del nou Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava amb l’objectiu de definir un nou POUM que protegeixi les zones verdes i l’entorn natural privilegiat del municipi, redueixi l’impacte mediambiental i la superfície total hàbil per a la construcció i millori l’entorn i integri els edificis en el paisatge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -