24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Platja d’Aro serà seu d’una acadèmia d’escacs del mestre rus Kàrpov

Kàrpov té unes 400 acadèmies arreu del món, i tal com destacava Diari de Girona, a Platja d'Aro cedirà el seu nom sense contraprestació econòmica i de manera indefinida

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El municipi baixempordanès tindrà l’honor d’acollir una de les moltes escoles d’escacs que el mestre rus Anatoli Kàrpov ha impulsat arreu del món des de fa anys. La Karpov Chess Academy Catalunya, que compaginarà les classes presencials amb les virtuals, obrirà les portes la pròxima tardor al reformat centre cívic de Castell d’Aro, i acollirà tots els alumnes del Club d’Escacs Platja d’Aro i de l’ Escola d’Escacs Costa Brava. Kàrpov té unes 400 acadèmies arreu del món, i tal com destacava Diari de Girona, a Platja d’Aro cedirà el seu nom sense contraprestació econòmica i de manera indefinida. Gran Mestre des del 1970 i autor de més de cent llibres sobre escacs, a Kàrpov se’l recorda especialment pels seus apassionants duels contra Garri Kàsparov a les darreres dècades del segle passat. Ara ha signat un conveni que permetrà la creació d’una nova acadèmia sota el seu nom, que utilitzarà els mètodes d’ensenyament que ja es fan servir en les altres escoles del campió mundial. La relació entre Platja d’Aro i el món dels escacs s’articula en base a la figura de Vladímir Volkov, rus establert a Platja d’Aro des del 1995 i que va ser president del Club d’Escacs Platja d’Aro fins al 2018. Volkov ha endegat nombroses iniciatives a la vila com ara tornejos internacionals oberts i escoles d’estiu amb els escacs com a eix principal, i comptant amb la col·laboració de Kàrpov. Segons informava Diari de Girona, Kàrpov és un habitual del festival internacional Platja d’Aro Chess Festival, que es va tancar dissabte passat. Dos dies després, dilluns dia 5, durant la roda de premsa de presentació de l’acord, el jugador rus va tenir temps de jugar una partida amb una nena del club d’escacs local.

La idea d’aquesta aliança és promoure la pràctica dels escacs entre els nens i nenes, i en aquest sentit es volen organitzar també cursets a les escoles públiques, privades i concertades de la zona. Cal destacar que l’èxit de la sèrie de Netflix “The Queen’s Gambit” ha ajudat a popularitzar els escacs, i són molts els interessats en aprendre’n els seus secrets. Tal com va assegurar el propi Anatoli Kàrpov: “L’aprenentatge dels escacs en els nens ajuda a desenvolupar la lògica, la memòria i l’estratègia, virtuts necessàries per a qualsevol feina”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -