10.1 C
Pals
Dilluns, 10 agost 2020

Últims programes

La Xalana – 5 agost 2020

Avui a la Xalana han pujat el tiktoker GerryQuerryBerry i en Martí Saguer.

La Xalana – 30 juliol 2020

Aquest dijous a la Xalana han pujat en Martí Saguer i l'Àlex Mata amb els quals hem repassat cançons estiuenques de la dècada dels...

Pols entre Platja d’Aro i vint-i-set treballadors de l’administració

El litigi s’ha portat al jutjat número 3 de Girona

El més llegit

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

La CUP de la Bisbal replica amb matisacions i explicacions a la nota crítica publicada dies enrere per l’Associació de veïns del barri

On i quan veure les llàgrimes de Sant Llorenç des del Baix Empordà?

No et perdis aquesta guia bàsica amb consells per a l'observació de la pluja d'estels més esperada de l'any.

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Pere Comellas, un pioner empordanès

El Terracotta Museu recorda dijous la figura i l’obra de Pere Comellas un pioner empordanès nascut a Corçà
- Publicitat -

Prova de força entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i 27 treballadors pel cobrament «erroni» de triennis –els complements salarials que reben els treballadors de l’administració pública per la seva antiguitat. La vista s’ha fet aquest dimecres al jutjat contenciós-administratiu 3 de Girona i ha quedat vist per a sentència.

Després que s’hagin realitzats uns “pagaments indeguts en concepte de triennis”, el consistori demana als empleats el reintegrament d’uns 34.453 euros. Però tant el secretari general del Sindicat Autònom de Funcionaris de l’Administració Local de Catalunya (SAFAL), Antoni Pujol, com l’advocat dels treballadors, Sergi Fernández, asseguren que, si els triennis s’han anat abonant de manera incorrecta des de fa més de catorze anys, la responsabilitat no recau en els treballadors. De fet, el sindicat ha denunciat aquestes “irregularitats”. Així, l’advocat demana que la restitució d’aquests diners es declari nul·la de ple dret.

Segons indica el Diari de Girona, Fernández argumenta que la normativa estatal marca quina ha de ser «l’estructura retributiva, les quantitats, com es meriten i amb quina titulació» i recalca que els triennis dels afectats s’han comptabilitzat amb una suma «superior» a la que marca la llei.

Els fets daten del març del 2018 quan el consistori va realitzar una comprovació per saber si els triennis percebuts pels treballadors municipals eren correctes. Fins fa dos anys, el conveni de l’Ajuntament fixava que quan es pujava de categoria professional, els triennis s’havien de cobrar segons la nova categoria. Més endavant, però, es va determinar una nova manera de comptabilitzar aquestes retribucions i cada trienni anava d’acord amb la categoria corresponent al moment i no amb la més recent. Va ser llavors quan es van refer els càlculs i es van adonar que s’havien pagat més diners del compte a una quarantena de treballadors.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez explica que des de la part sindical es van proposar alternatives per no haver de realitzar el reintegrament de diners. Per exemple que es pogués compensar amb algun «complement personal transitori» o bé retornar la diferència amb «hores extres». La sentència ha de determinar si el criteri de retorn de l’import que proposa l’Ajuntament és l’indicat.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Territori treu a informació pública un estudi per construir un nou pont sobre el Ter a Ullà

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a informació pública un estudi que projecta la construcció d'un nou pont sobre el riu Ter a Ullà (Baix Empordà). Es tracta d'un nou vial que connectarà la GI-643 amb la C-31 i això permetrà que els vehicles no hagin d'entrar al municipi de Torroella de Montgrí.

Es dispara la venda de bicicletes a l’Empordà pel coronavirus

Els tallers també han vist créixer de cop el volum de feina de clients que volien posar a punt bicis antigues

Amb So de Cobla de Palamós tanca la quarta edició amb més de 2.500 espectadors malgrat el coronavirus

Des de la direcció consideren "un èxit" haver omplert el 90% de l'aforament disponible

Com afecta el coronavirus la verema de la DO Empordà?

La recollida s'avançarà a mitjans d'agost amb la previsió d'una producció igual o inferior a la de l'any passat

Quatre ganxons, premiats en el Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada

El passat 1 d'agost va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols el Campionat de Catalunya d'Embarcació Fondejada Duos 2020. Els esportistes ganxons de  l’Associació Esportiva de Pesca Marítima Sant Feliu de Guíxols van aconseguir-hi la primera i quarta posició.

Altres notícies