20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

Pols entre Platja d’Aro i vint-i-set treballadors de l’administració

El litigi s’ha portat al jutjat número 3 de Girona

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Prova de força entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i 27 treballadors pel cobrament «erroni» de triennis –els complements salarials que reben els treballadors de l’administració pública per la seva antiguitat. La vista s’ha fet aquest dimecres al jutjat contenciós-administratiu 3 de Girona i ha quedat vist per a sentència.

Després que s’hagin realitzats uns “pagaments indeguts en concepte de triennis”, el consistori demana als empleats el reintegrament d’uns 34.453 euros. Però tant el secretari general del Sindicat Autònom de Funcionaris de l’Administració Local de Catalunya (SAFAL), Antoni Pujol, com l’advocat dels treballadors, Sergi Fernández, asseguren que, si els triennis s’han anat abonant de manera incorrecta des de fa més de catorze anys, la responsabilitat no recau en els treballadors. De fet, el sindicat ha denunciat aquestes “irregularitats”. Així, l’advocat demana que la restitució d’aquests diners es declari nul·la de ple dret.

Segons indica el Diari de Girona, Fernández argumenta que la normativa estatal marca quina ha de ser «l’estructura retributiva, les quantitats, com es meriten i amb quina titulació» i recalca que els triennis dels afectats s’han comptabilitzat amb una suma «superior» a la que marca la llei.

Els fets daten del març del 2018 quan el consistori va realitzar una comprovació per saber si els triennis percebuts pels treballadors municipals eren correctes. Fins fa dos anys, el conveni de l’Ajuntament fixava que quan es pujava de categoria professional, els triennis s’havien de cobrar segons la nova categoria. Més endavant, però, es va determinar una nova manera de comptabilitzar aquestes retribucions i cada trienni anava d’acord amb la categoria corresponent al moment i no amb la més recent. Va ser llavors quan es van refer els càlculs i es van adonar que s’havien pagat més diners del compte a una quarantena de treballadors.

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez explica que des de la part sindical es van proposar alternatives per no haver de realitzar el reintegrament de diners. Per exemple que es pogués compensar amb algun «complement personal transitori» o bé retornar la diferència amb «hores extres». La sentència ha de determinar si el criteri de retorn de l’import que proposa l’Ajuntament és l’indicat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -