El Club Nàutic Port d’Aro i el Passeig Marítim de Platja d’Aro.

El Port d’Aro de Platja d’Aro fa balanç de l’activitat que ha tingut el port al llarg de l’any 2018. La seva ocupació màxima la va assolir, com sol passar cada temporada, el mes d’agost amb 626 embarcacions, una xifra que equival a un 76% dels aproximadament 800 amarratges totals del port. El mes més transitat després de l’agost va ser el juliol amb 570 embarcacions, seguit del juny amb 479.

Pel que fa a l’interès pels forfaits d’estiu, ha estat lleugerament inferior perquè mentre el 2017 es van demanar 102, el 2018 només 94. Mentrestant, el lloguer anual s’ha situat pràcticament al mateix nivell, dels 153 del 2017 als 158 el 2018. Les estades per dia dels transeünts han estat un 6,7% inferiors a l’any passat. D’altra banda, la venda acumulada de combustible a la gasolinera del Club ha estat un 5% superior a l’any anterior, del que es dedueix que tot i rebre menys transeünts han navegat més.

QUÈ S’ESPERA DE L’ACTIVITAT AL PORT PEL 2019?

El Port d’Aro està en espera de la llicència de la Generalitat per començar les obres que remodelaran el port i les seves instal·lacions per complet, unes obres que duraran uns 2 anys. El president del Port d’Aro, Vicenç Arqués, ha explicat que mentre el port estigui en obres continuarà funcionant els 365 dies de l’any perquè les obres es faran per seccions. També ha assenyalat que un cop acabat el projecte, els actuals 800 amarratges quedaran al voltant dels 600. Tanmateix, pel 2019 Arqués preveu que no augmentarà l’ocupació del port, encara que no es tancarà si comencen les obres, i si passés no podrien acceptar-ho perquè tindrien problemes. El president remarca que abans el port era molt car i d’ençà que el van fer més assequible ara fa tres anys l’ocupació ha augmentat considerablement.

Port d'AroEl Port d’Aro en una imatge d’arxiu de Ràdio Capital Empordà