10.7 C
Pals
Diumenge, 26 març 2023
- Publicitat -

La portada – 18-11-2016

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

 

Hi ha hagut relleu a la direcció de la delegació de Girona del Banc de Sang i Teixits. El Banc de Sang i teixits és on s’emmagatzemen i es distribueixen tots els litres i litres de sang que circulen cap als hospitals quan es necessita sang. El mateix amb els teixits, però sincerament, no sóc capaç de recordar quants i quins tipus de teixits s’emmagatzemen allà.

Només us diré, que en una visita a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona, vaig sortir-ne perplex. En la vida m’hagués imaginat que una instal·lació així podia existir. Entrar a la sala de màquines d’aquella instal·lació és brutal. Màquines que remopuen la sang a les bosses perquè no es quedi coagulada. Màquines de separen diferents elements del teixit, màquines que encvasen, màquines que trien, que transporten, que congelen… és com una enorme factoria, dedicada a salvar vides.

Perquè la segona cosa que em va impactar, és el curt període que es pot conservar tot allò, fet que obliga a tenir una renovació constant de l’estoc i de retruc, explica les constants i insistents campanyes de donació de sang. En definitiva, una instal·lació puntera, útil imprescindible i moltes vegades anònima.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -