El més llegit

Fan un menú especial pels 100 anys de les casetes de S’Agaró

El restaurant La Taverna del Mar inclourà un plat de mar i muntanya als menús de desembre

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella de Montgrí

Els treballadors porten 29 dies de vaga després de l'acomiadament de tres empleats, volen que els reincorporin després d'assegurar que són acomiadaments "nuls" i per "repressió sindical"

JxCAT Torroella denuncia el sobrecost de la zona blava al pagar amb l’app

El grup de Junts per Catalunya denuncia aquest sobrecost de 19 cèntims si es paga mitjançant l'aplicació mòbil tot i que no estigui estipulat a les ordenances fiscals
Avatar
Miquel Curanta
Sóc de Pals.

En Miquel Curanta és el codirector de Ràdio Capital i és el director del Club TR3SC

Sovint, aquest és un espai de denúncia. Amb aquesta portada pretenem posar de manifest, situacions que d’alguna manera o una altra, entenem que ens empobreixen com a territori. Però essent conscients com som, que el nostre petit país, amb tots els seus defectes, també té virtuts, avui em ve de gust parlar-vos d’un dels petits plaers que em permeto els diumenges i que només puc fer al Baix Empordà: Anar a esmorzar a Monells.

De Monells només n’hi ha un i és a casa nostra. Jo, que sóc de pals, els tinc a uns 17Km de casa i de tant en tant, marxo cap allà. Quan hi arribo (ara a la tardor) m’hi trobo quatre gats a la plaça asseguts a les taules de ca l’Arcadi. Tots allà mirant de robar els 4 rajos de sol que hi espeteguen i que són, per cer, font de conflicte amb el restaurant de l’altre costat de la plaça, perquè com que no hi toca el sol, tot “cristo” seu a ca l’Arcadi. Dèia però, que quan hi arribo, m’assec, trec el diari, em demano una coca cola zero i un entrepà de fuet.

He de dir que normalment els entrepans són grossos, el pa és bo, però el fuet és una mica escàs. De fet, ahir, ni tan sols cobria tota l’extensió de la barra de pa que hi posen. Però amb tot, l’entrepà és bo i és una litúrgia que m’encanta i em fa feliç, perquè a més de tot plegat, si provo de mirar el mòbil tampoc hi tinc cobertura. Llegeixo, escolto discretament la conversa de la taula del costat, penso que aquella nena que s’enfila a la font de pedre que hi ha a a la plaça es fotrà de lloros, renego perquè els pares de la criatura no facin res al respecte i passada una hora i poc, enfilo el carrer que porta a un petit mirador improvisat entre algun pi i una olivera. Allà hi ha un banc, que ara és impracticable perquè la humitat així ho ha decidit, però si no, també és una bona atalaia per seure-hi. I mentre rebrego un branc del romaní que hi ha plantat, miro el que tinc davant i penso que allà s’hi està la mar de bé.

El tros de barra de ferro que sobresurt del terra, al que fa referència en Miquel Curanta

Només hi ha un però en aquest matí ideal de diumenge a Monells. Allà mateix, hi ha clavada una barra de ferro, que sobresurt uns 20 centímetres. És molt a prop del banc impracticable, però si no t’hi fixes, corres el risc d’ensopegar-hi i fotre’t daltabaix. O pitjor encara, d’esopegar i fer-t’hi mal, amb aquella rea.

Així que ja toca que les administracions es posin a treballar o dimitei… Perdó! Que havia dit que avui la cosa seria bonica i positiva. En qualsevol cas… Ajuntament de cruïulles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura… si sou tan amables, podeu enretirar aquell tros de ferro d’allà dalt, si us plau?

No deveu voler espatllar-me un dels plaers més grans del meu matí dominical!

Últimes notícies

A les Portes de Troia – 17 novembre 2019

Arriba una nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Santa Cristina congela IBI, escombraries i vehicles, però modifica exempcions i descomptes als no empadronats

Les ordenances fiscals del 2020 es van aprovar amb els vots d'ERC, JxCat, Guanyarem i PSC, mentre que Cs va votar en contra

Ona Jove – 17 novembre 2019

Ja pots tornar a recuperar el programa més jove i random de Ràdio Capital.

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

Factoria Musical – 17 novembre 2019

Dues hores per posar-te al dia de la música!

Més notícies