24.1 C
Pals
Divendres, 18 setembre 2020

Ports de la Generalitat renovarà la lluminària a l’Estartit, Palamós i Sant Feliu

El més llegit

Alumnes Palafrugell i Palamós falten a classe a les tardes per demanar la jornada contínua

A l'Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell i a l'Institut-escola Vila-Romà de Palamós part dels alumnes han faltat a classe a les tardes per a protestar contra la negativa d'Educació de permetre la jornada contínua a les escoles de Catalunya.

Dues classes del Baix Empordà confinades per coronavirus

Tres dies després del començament del curs escolar, al Baix Empordà dos centres han hagut de confinar una classe: un és el col·legi de Vulpellac i l'altre, l'Institut Sant Feliu de Guíxols.

Presó sense fiança per al detingut per matar un home d’un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

El jutjat d'instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al detingut diumenge per matar un home d'un tret a Calonge i segrestar i violar una dona

Gairebé tota l’oposició de Calonge presenta una moció de censura

Tot i que el comunicat no ho explicita, cal assumir que liderarà el nou govern l'exalcalde Jordi Soler. Els grups que presenten la moció sumen majoria

Un total de 657 lluminàries tipus LED s’instal·laran a la Zona Portuària Nord. L’objectiu és renovar als ports de Llançà, la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes la lluminària per aconseguir un estalvi energètic del 50%.

El projecte va sortir a licitació el passat mes de juny i tindrà una execució de tres mesos, començant al desembre d’enguany. Es preveu que la dotació aportada per Ports de la Generalitat arribarà als 392.000 euros.

L’estalvi no és l’únic interès que té el consistori portuari català. L’objectiu és poder facilitar l’ús d’aquestes instal·lacions a la nit i millorar la seguretat.

Els 657 punts de llum, quedaran dividits entre els ports de la zona nord.

  • L’Estartit (15 lluminàries), a ubicar en l’aparcament del moll central; i l’entorn de l’oficina del guardamolls.
  • Palamós (172 punts de llum), a col·locar als accessos i vial del port; el sector pesquer: la llotja, les casetes de pescadors i la zona de la Catifa; l’entorn al Museu de la Pesca; el moll comercial; el dic de recer; i la zona de magatzems i naus.
  • Sant Feliu de Guíxols (45 lluminàries), a instal·lar al moll de pescadors; la façana de la llotja; la zona d’aparcament i l’esplanada; i el carrer Colon.
  • Llançà (48 lluminàries), a instal·lar al dic de recer; el vial d’entrada al port; el vial d’entrada a l’aparcament; i la façana de la llotja.
  • El Port de la Selva (64 llumeneres), a ubicar a l’aparcament de la zona Punta de Trenc; al moll comercial i la Punta de Trenc; l’edifici del guardamolls; l’accés al moll de la Timba; i l’entorn de la llotja de pescadors.
  • Roses (119 punts de llum), a col·locar als molls de la dàrsena pesquera; el moll de ponent; i el moll de Ribera.
  • L’Escala (112 llumeneres), a instal·lar al moll de les passarel·les; les torres del Club Nàutic; la placeta i la zona d’aparcament; i els accessos al port.
  • Blanes (82 llumeneres), a ubicar a la dàrsena pesquera; la zona d’aparcament de pesca; i el vial d’entrada al port.
- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

The Smashing Pumpkins donen nous detalls del disc “Cyr”

The Smashing Pumpkins han explicat que el seu nou disc es dirà “Cyr” i que es publicarà el 27 de novembre. Serà un disc doble format per 20 cançons amb temes com ‘The colour of love’ o la cançó que dóna nom al disc i que vam poder escoltar fa alguns dies. El disc s’editarà…

La Bisbal d’Empordà presenta Mirell, un festival de documental musical

La programació de la nova proposta cultural, que pren el nom del joc popular empordanès, inclourà un total de sis documentals, una pel·lícula, un concert i 10 convidats

Cut Copy actuaran el març a Barcelona

Després de l’èxit d’anteriors edicions, la iniciativa Vida On The Road porta a Cut Copy en concert el 27 de març a la Sala Apolo de Barcelona. La banda d’indie dance originària de Melbourne (Austràlia) ens fa viatjar en el temps a través dels setanta i els vuitanta gràcies a una interessant combinació d’elements vintage…

Supermatí – 18 setembre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest divendres

La Setmana Internacional dels Mercats arriba per promoure els aliments de proximitat

La Setmana Internacional dels Mercats aterra aquest divendres a la demarcació de Girona amb l'objectiu de promoure el consum d'aliments de proximitat per mantenir un model sostenible.

Altres notícies