Esquerra Republicana de Catalunya i SOM gent de Poble de Palafrugell han tancat aquest dijous al vespre un principi d’acord per governar el municipi baix-empordanès “els pròxims quatre anys”, segons han explicat les formacions en una breu comunicació als mitjans.

Aquest pacte suposa que Josep Piferrer (ERC) ho té tot de cara per poder tornar a ser alcalde de Palafrugell i desbancar el guanyador, per 121 vots, Juli Fernández (PSC). Segons ha assegurat Vigas “no hi ha res signat, però hi ha el preacord”.

Amb la suma dels republicans i el partit independent de Joan Vigas, comptaran amb 10 vots dels 21 vots del ple de l’Ajuntament. Per poder arribar a l’alcaldia, Piferrer en necessita un més, la majoria absoluta. A hores d’ara, tal com ha explicat Piferrer a Ràdio Capital, l’objectiu és sumar els vots de Junts per Catalunya. Un cop arribada l’entesa amb SOM, ara Piferrer es reunirà amb Josep Salvatella.

En les últimes hores, el candidat socialista, Juli Fernández, s’havia ofert a pactar amb Vigas “sense línies vermelles”, cosa que s’havia interpretat com un oferiment de l’alcaldia al candidat de SOM per evitar que Piferrer accedís a l’alcaldia.

Consulta aquí els resultats a Palafrugell

PSC i ERC empaten a Palafrugell a les eleccions municipals 2019