15.4 C
Pals
Dilluns, 25 octubre 2021
- Publicitat -

Feines de temporada, feines precàries?

Les feines precàries de la Costa Brava han impactat de ple després de la creació d'un compte d'Instagram a la zona per denunciar casos de treballs precaris, però afectarà a la societat?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ahir al Supermatí us explicàvem el nou compte d’Instagram, Explota Brava, que posa de manifest diferents treballs precaris a la zona. Jovent Precari de la Costa Brava es dedica a rebre missatges privats i compartir anònimament les pèssimes condicions laborals de diferents oportunitats, normalment de cara a la temporada d’estiu.

És una notícia que us ha avançat Ràdio Capital de l’Empordà, però hem volgut anar més lluny. Ahir, durant tot el dia vam estar trucant a diferents establiments com l’Enxaneta, el PP’s Park o la Jovita a Calonge i Sant Antoni. Sense gaire èxit la veritat. Són alguns dels locals que surten publicats amb condicions pèssimes però aquí està el però. Són manifestacions per part dels treballadors i no dels empresaris, per això volíem i seguim volent saber totes les parts dels fets. Així que si algun empresari es vol posar en contacte amb nosaltres, també escoltarem la seva versió dels fets.

Una versió dels fets però que ja s’ha començat a fer pública a les xarxes socials. Per exemple, al post de la Xixonenca, una de les gelateries a L’Estartit hi ha més comentaris favorables que negatius. Una usuària explica que “el tracte és super familiar, es preocupen per tu, sempre hi ha bon rotllo tan amb els jefes, com amb els companys. Aquest serà el tercer any que hi treballaré”. Unes paraules que queden lluny de l’experiència de la usuària anònima que diu que va patir “mal tractes per part dels propietaris i assetjament laboral”. No és l’única denúncia que s’ha contestat a l’Instagram d’Explota Brava.

Que ens sorprèn, sí. És cert que fins ara aprofitar l’Instagram perquè els joves denunciïn unes condicions laborals precàries no era habitual. Però és això, és una part de la història i no tota. Que de cara a l’estiu hi haurà més casos, segurament sí. Que els empresaris sortiran a la defensa, qui sap. Però la veritable pregunta aquí és si afectarà a la decisió d’acceptar una feina de temporada quan es necessita en algun d’aquests establiments? Com dir que no al que moltes vegades és la teva primera experiència laboral i només pots fer durant l’estiu? I sobretot, perquè extrapolar la veu d’una sola persona a tota la plantilla, com és el cas de la Xixonenca a L’Estartit, amb més comentaris positius que negatius?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -