13 C
Pals
Dimarts, 21 maig 2024
- Publicitat -

Preocupa el baix índex de donacions de sang que hi ha a Palamós

Actualment, el Banc de Sang té menys de 6.000 unitats de sang a les seves neveres, una xifra inferior al nivell òptim d'aproximadament 8.000 unitats. Per poder incrementar les reserves, caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions diàries.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació de Donants de Sang de Catalunya a Palamós expressa la seva preocupació pel descens progressiu de les donacions al municipi. En col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, han programat una nova jornada de captació aquest pròxim dissabte 27 de maig amb l’objectiu de recuperar un bon ritme de donacions, ja que les reserves de sang als hospitals es troben en una situació precària, tal com informa Ràdio Palamós. Actualment, a Catalunya es necessiten 13.000 donacions per satisfer les demandes de manera adequada.

Palamós contribueix amb dificultat en aquest aspecte. L’última jornada de donació ordinària al Centre d’Atenció Primària, celebrada el novembre de l’any passat, va obtenir només 92 bosses de sang. Durant l’estiu passat, en plena temporada turística, es van organitzar tres jornades de donació al passeig del Mar amb l’unitat mòbil del Banc de Sang, i un total de 135 persones van respondre a la convocatòria en els tres dies, una xifra un 30% inferior a l’any anterior.

El proper dissabte se celebrarà una nova captació de sang al CAP de Palamós. Les donacions es realitzaran tant al matí, de 10 a 2, com a la tarda, des de les 4 fins a dos quarts de nou. Actualment, el Banc de Sang té menys de 6.000 unitats de sang a les seves neveres, una xifra inferior al nivell òptim d’aproximadament 8.000 unitats. Per poder incrementar les reserves, caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions diàries. Això fa que aquest dissabte sigui una oportunitat perfecta per donar sang, tal com explicat Anna Maria Carreño, una de les coordinadores de l’Associació de Donants a Palamós a Ràdio Palamós.

Tots els tipus de sang són necessaris, però es destaca la importància dels grups sanguinis A- i O-. En la jornada de donació de dissabte, hi participaran els estudiants de quart d’ESO de l’Institut de Palamós. Durant les seves sessions lectives, han tingut l’oportunitat d’aprendre sobre la sang i els processos de donació, i han elaborat material promocional en aquest sentit.

En general, qualsevol persona amb bona salut que tingui entre 18 i 70 anys, un pes de 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada, pot donar sang. Actualment, hi ha una necessitat constant de sang, ja que els glòbuls vermells tenen una vida útil de 42 dies i les plaquetes només 5 dies. És per això que les donacions diàries són imprescindibles per assegurar que tots els pacients ingressats als hospitals rebin la sang necessària per als seus tractaments i operacions, també durant l’estiu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×26 amb Bisbal Bàsquet

Avui ens han visitat Joan Bassa i Joan Ferrer, integrants del Bisbal Bàsquet. Dos empordanesos de moda, dos homes...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -