11.9 C
Pals
Divendres, 15 gener 2021

S’aprova el pressupost pel 2021 de Palamós

El més llegit

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell

La Policia Local de Palafrugell deté un veí de 72 anys per punxar les rodes de més d’una dotzena de cotxes

Els agents van muntar un dispositiu i el van enxampar 'in fraganti' amb unes tisores de cuina

Katy Perry posarà música als 25 anys de Pokémon amb ‘Electric’

Katy Perry ha compartit un petit avançament de ‘Electric‘ la cançó que ha creat i que formarà part del vint-i-cinquè aniversari de la famosa saga de videojocs de Nintendo “Pokémon”. A través d’un vídeo que tant la cantant com Nintendo han compartit a les xarxes, podem veure com una Pokeball avança per un recorregut d’obstacles…
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós va aprovar el pressupost pel 2021 en el Ple municipal celebrat ahir a la tarda. El grup d’Esquerra va ser l’únic que ser favorable en l’aprovació d’aquest punt. En canvi, els partits de la CUP, Ciutadans i PSC van votar-hi en contra i Junts es va abstenir. La majoria de grups van argumentar que veien un pressupost continuista que no semblava d’esquerres, tot i que aquests comptes incorporen l’aplicació del superàvit.

El Ple municipal de l’Ajuntament de Palamós va arrencar de manera telemàtica a les 6 de la tarda. Tots els acords presentats durant el Ple van ser aprovats i només per unanimitat l’acord de constitució del Patrimoni Públic del Sòl i l’Habitatge. Un dels punts més importants i controvertits del Ple va ser l’aprovació del Pressupost per a l’exercici 2021. Els comptes tenen un valor de 23,5 milions d’euros, al voltant d’un milió menys que els d’aquest 2020. Però, gràcies als romanents, el govern municipal disposarà 3,2 milions d’euros més a partir dels estalvis dels últims anys.

Segons l’equip de govern, el pressupost presentava algunes diferències als dels anys anteriors com la mesura de no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania, reduir l’endeutament amb un crèdit menor i la congelació de les taxes i els impostos donada la situació de la Covid-19. Laura Lafarga, regidora de Serveis Econòmics, Educació, Ciutat Educadora i Gent Gran, va argumentar que el pressupost és flexible i les incerteses que incorpora són a causa de la situació de la Covid que, a més, han endarrerit el Ple d’aprovació del pressupost. Abans de la votació va fer la següent afirmació: “Evidentment són lliures de votar el que decideixin i lliures també de posar davant l’estratègia política de desgast que volen fer, en compte de prioritzar. Em reafirmo que és el millor pressupost que podríem tenir amb les condicions que tenim i demano el vot favorable de tots.”

La majoria de grups van explicar que veien un pressupost continuista que no semblava d’esquerres i que incorporava poques modificacions tot i la situació de la Covid-19. A més, argumentaven que d’ençà que a l’estiu, el Govern municipal els havia demanat que fessin propostes de mesures pel pressupost, ja no havien sabut res fins a l’octubre i ara es volien aprovar amb rapidesa. El resultat va ser de 9 vots a favor, 5 vots en contra i 2 abstencions, només amb el vot favorable del grup d’Esquerres.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Foo Fighters presenten ‘Waiting on a Star’

Foo Fighters celebren l’aniversari de Dave Grohl publicant el seu nou single, ‘Waiting on a War’, que ja està disponible a totes les plataformes digitals. Aquesta cançó formarà part del seu desè àlbum, Medicine at Midnight, que sortirà a la venda el proper 5 de febrer. “Waiting on a War” té un pes molt emocional…

Altres notícies