17.1 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

S’aprova el pressupost pel 2021 de Palamós

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós va aprovar el pressupost pel 2021 en el Ple municipal celebrat ahir a la tarda. El grup d’Esquerra va ser l’únic que ser favorable en l’aprovació d’aquest punt. En canvi, els partits de la CUP, Ciutadans i PSC van votar-hi en contra i Junts es va abstenir. La majoria de grups van argumentar que veien un pressupost continuista que no semblava d’esquerres, tot i que aquests comptes incorporen l’aplicació del superàvit.

El Ple municipal de l’Ajuntament de Palamós va arrencar de manera telemàtica a les 6 de la tarda. Tots els acords presentats durant el Ple van ser aprovats i només per unanimitat l’acord de constitució del Patrimoni Públic del Sòl i l’Habitatge. Un dels punts més importants i controvertits del Ple va ser l’aprovació del Pressupost per a l’exercici 2021. Els comptes tenen un valor de 23,5 milions d’euros, al voltant d’un milió menys que els d’aquest 2020. Però, gràcies als romanents, el govern municipal disposarà 3,2 milions d’euros més a partir dels estalvis dels últims anys.

Segons l’equip de govern, el pressupost presentava algunes diferències als dels anys anteriors com la mesura de no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania, reduir l’endeutament amb un crèdit menor i la congelació de les taxes i els impostos donada la situació de la Covid-19. Laura Lafarga, regidora de Serveis Econòmics, Educació, Ciutat Educadora i Gent Gran, va argumentar que el pressupost és flexible i les incerteses que incorpora són a causa de la situació de la Covid que, a més, han endarrerit el Ple d’aprovació del pressupost. Abans de la votació va fer la següent afirmació: “Evidentment són lliures de votar el que decideixin i lliures també de posar davant l’estratègia política de desgast que volen fer, en compte de prioritzar. Em reafirmo que és el millor pressupost que podríem tenir amb les condicions que tenim i demano el vot favorable de tots.”

La majoria de grups van explicar que veien un pressupost continuista que no semblava d’esquerres i que incorporava poques modificacions tot i la situació de la Covid-19. A més, argumentaven que d’ençà que a l’estiu, el Govern municipal els havia demanat que fessin propostes de mesures pel pressupost, ja no havien sabut res fins a l’octubre i ara es volien aprovar amb rapidesa. El resultat va ser de 9 vots a favor, 5 vots en contra i 2 abstencions, només amb el vot favorable del grup d’Esquerres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Sandra Hunter estrena ‘Quan cremi l’última bruixa’

El doble single debut en català de Sandra Hunter, “Quan Cremi L’última Bruixa” / “Last Witch Burning”, es presenta aquest 25 de juny en dos idiomes per arribar a tot el seu públic. A més, compten amb els seus corresponents videoclips carregats d’inquietants boscos, bruixes i màgia. El productor Sergi Bagó ha estat l’escollit per…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -