11.7 C
Pals
Dissabte, 25 Gener 2020

Primer el meu melic

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg

Fruit de la notícia que ahir dilluns 13 de Març, va comentar en Miquel Curanta, codirector de Radio Capital, sobre els comentaris, que determinades persones varen fer envers la situació de tretze famílies de La Bisbal d’Empordà, després de la tallada del subministrament de llum. Vull dedicar el meu comentari a l’anàlisi del que representen aquest tipus d’actituds i quines repercussions en tenen.

No cal parlar de Marx per entendre que és la solidaritat de classe, comprendre el que vol dir la lluita per uns drets mínims, de fet, la història moderna de la humanitat es basa en la lluita obrera per a la consecució d’un seguit de drets que actualment ens permeten viure amb certes comoditats, o si més no, poder tenir la legitimitat per poder reclamar-ne alguna.

Actualment, i segurament, en part a causa dels drets adquirits i la zona de confort amb la que podem viure algunes persones, d’altra banda, gràcies a l’esforç i la lluita de milers de lluitadores, hem deixat de tenir en compte paraules com cooperació i solidaritat. En el segle XXI, la solidaritat ha donat pas a la competitivitat i la individualitat, i això, provoca que actualment, la població es vegi amb la legitimitat com per autoproclamar-se jutge i determinar qui es mereix determinats drets i qui no.

D’altra banda, un altre tret característic d’aquest tipologia de comentaris és basar la seva diferenciació, i per tant justificar-la, a través de la vinculació de les persones amb una determinada nacionalitat, a un estat.  Així doncs, preferim centrar-nos en que algunes d’aquestes persones poden ser migrants, en comptes d’apreciar, que totes i cada una de les tretze famílies estàn visquent una situació, que milers de persones a l’estat també viuen a causa de determinades pràctiques abusives per part d’elèctriques, com també d’entitats bancàries.

Hem normalitzat el patiment i la diferència, hem permés la vulnerabilització de determinats col·lectius, tot, perquè actualment el que té importancia és el melic de cadascú, i aconseguir una bona foto d’instagram o twitter mostrant lo feliços que sóm.

El dia que recuperem la consciència i aixequem la vista del nostre melic ens adonarem que ara ja, ni el filtre d’instragram que posavem pot amagar la brutalitat del present.

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies