21.4 C
Pals
Diumenge, Setembre 15, 2019

Primer el meu melic

El més llegit

José Luís Vila de Ciutadans de Platja d’Aro ha sol·licitat la baixa d’afiliat

Diu que ho fa "per motius personals", però igualment seguirà sent regidor com a independent

Detenen un clan familiar que falsificava productes pel top manta des de Torroella i Ullà

Una operació policial de la Policia Espanyola ha acabat amb la detenció de tres persones d'una mateixa família, i dues més investigades, que, presúmptament, importaven i produien productes de roba i complements falisificats que es dedicaven al top manta i a basars

Lluís Puig després de les amenaces de mort: “Nosaltres, a ‘lo’ nostre”

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha rebut aquest divendres diverses amenaces de mort en forma de pintades

Tornen a despenjar l’estelada de la rotonda de Palamós

És la quarta vegada que aquesta estelada pateix els efectes de les brigades espanyolistes

Submarinistes voluntaris netejaran el fons marí de Calella i Llafranc

L'any passat es van recollir més de 35 quilos de residus a Calella i Llafranc, aprofitant el dia també es vol conscienciar de la conservació marítima
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg

Fruit de la notícia que ahir dilluns 13 de Març, va comentar en Miquel Curanta, codirector de Radio Capital, sobre els comentaris, que determinades persones varen fer envers la situació de tretze famílies de La Bisbal d’Empordà, després de la tallada del subministrament de llum. Vull dedicar el meu comentari a l’anàlisi del que representen aquest tipus d’actituds i quines repercussions en tenen.

No cal parlar de Marx per entendre que és la solidaritat de classe, comprendre el que vol dir la lluita per uns drets mínims, de fet, la història moderna de la humanitat es basa en la lluita obrera per a la consecució d’un seguit de drets que actualment ens permeten viure amb certes comoditats, o si més no, poder tenir la legitimitat per poder reclamar-ne alguna.

Actualment, i segurament, en part a causa dels drets adquirits i la zona de confort amb la que podem viure algunes persones, d’altra banda, gràcies a l’esforç i la lluita de milers de lluitadores, hem deixat de tenir en compte paraules com cooperació i solidaritat. En el segle XXI, la solidaritat ha donat pas a la competitivitat i la individualitat, i això, provoca que actualment, la població es vegi amb la legitimitat com per autoproclamar-se jutge i determinar qui es mereix determinats drets i qui no.

D’altra banda, un altre tret característic d’aquest tipologia de comentaris és basar la seva diferenciació, i per tant justificar-la, a través de la vinculació de les persones amb una determinada nacionalitat, a un estat.  Així doncs, preferim centrar-nos en que algunes d’aquestes persones poden ser migrants, en comptes d’apreciar, que totes i cada una de les tretze famílies estàn visquent una situació, que milers de persones a l’estat també viuen a causa de determinades pràctiques abusives per part d’elèctriques, com també d’entitats bancàries.

Hem normalitzat el patiment i la diferència, hem permés la vulnerabilització de determinats col·lectius, tot, perquè actualment el que té importancia és el melic de cadascú, i aconseguir una bona foto d’instagram o twitter mostrant lo feliços que sóm.

El dia que recuperem la consciència i aixequem la vista del nostre melic ens adonarem que ara ja, ni el filtre d’instragram que posavem pot amagar la brutalitat del present.

Últimes notícies

The Guardian publica un rànquing dels millors àlbums del segle XXI

El prestigiós diari britànic The Guardian, a les acaballes de la segona dècada d’aquest segle XXI, ha publicat un llistat dels millors discs d’aquests últims 20 anys segons un jurat d’uns 45 crítics. Aquests crítics, molt fiables segons Guardian, han enumerat els seus 20 àlbums preferits publicats entre el 2000 i el 2019 (inclòs) per veure quina era…

JxCAT alerta que no es compleix el contracte de gestió de la zona blava a Torroella

El grup municipal de JxCAT de Torroella de Montgrí ha denunciat que hi ha un incompliment de les condicions que estipula la plica d'adjudicació del servei de la zona blava del municipi

Instal·len plaques fotovoltaiques per l’autoconsum de l’Auditori Espai Ter

L'energia sobrant es destinarà a un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics davant l'Auditori Espai Ter

Més notícies