24.1 C
Pals
Dilluns, 30 novembre 2020

Primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot

Els horts, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%

El més llegit

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts....

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Se celebra la primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot a Begur. L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu hi van participar amb l’objectiu d’abordar les necessitats del col·lectiu i començar a planificar conjuntament les tasques i projectes a realitzar durant el 2020. També es va fer balanç dels primers mesos de funcionament del projecte, i s’ha refermat la voluntat de promoure la cooperació entre els hortolans i l’equip de govern.

Durant l’assemblea celebrada el 20 de gener es va fer l’entrega de les claus de l’última de les 14 parcel·les que el consistori ha posat a disposició de la ciutadania. En aquest sentit, els horts comunitaris i ecològics, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%. L’alcaldessa valora molt positivament l’ambient d’entesa, treball i cooperació que va presidir l’assemblea i explica que “amb els horts comunitaris no només fomentem el cultiu dels propis aliments i el respecte pel medi ambient i la salut, sinó que potenciem aspectes com la participació ciutadana i el treball en equip, claus per la cohesió i el creixement del nostre municipi”.

La llicència d’ús de les parcel·les és d’un any, prorrogable fins a quatre anys per mitjà de pròrrogues anuals tàcites. Als horts, a més, només s’hi pot fer conreu agrícola i ecològic amb destinació a l’autoconsum; és a dir, no es poden utilitzar productes fitosanitaris ni adobs de tipus químic. Els hortolans, a més, disposen d’un magatzem comunitari per guardar-hi els estris i les eines necessàries; i participen de jornades i cursos de treball comunitari i d’agricultura ecològica i de formacions sobre cultiu.

Actualment el consistori està revisant els desperfectes detectats en algunes parcel·les i s’estan planificant diverses obres de millora a la zona dels horts com la canalització de les aigües procedents del pàrquing i de la carretera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro aprova un pressupost de 73 MEUR pel 2021

El Ple de l’Ajuntament de Platja d’Aro va aprovar el pressupost pel 2021 aquesta setmana passada. És un pressupost d'uns 73 milions d’euros i va ser aprovat per unanimitat.

Novembre s’acomiada amb alguns núvols a primera hora i força sol la resta de jornada

Dilluns amb alguns intervals de núvols matinals i resta de jornada més assolellada. La temperatura mínima ha baixat dels 5ºC aquesta matinada en punts de l'interior del Baix Empordà i la màxima pot arribar fins els 18ºC.

Ningú no és perfecte – 29 novembre 2020

El programa de cinema i sèries amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 29 novembre 2020

El programa més infame de Capital.

Altres notícies