30.6 C
Pals
Dissabte, 12 juny 2021
- Publicitat -

Primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot

Els horts, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Se celebra la primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot a Begur. L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu hi van participar amb l’objectiu d’abordar les necessitats del col·lectiu i començar a planificar conjuntament les tasques i projectes a realitzar durant el 2020. També es va fer balanç dels primers mesos de funcionament del projecte, i s’ha refermat la voluntat de promoure la cooperació entre els hortolans i l’equip de govern.

Durant l’assemblea celebrada el 20 de gener es va fer l’entrega de les claus de l’última de les 14 parcel·les que el consistori ha posat a disposició de la ciutadania. En aquest sentit, els horts comunitaris i ecològics, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%. L’alcaldessa valora molt positivament l’ambient d’entesa, treball i cooperació que va presidir l’assemblea i explica que “amb els horts comunitaris no només fomentem el cultiu dels propis aliments i el respecte pel medi ambient i la salut, sinó que potenciem aspectes com la participació ciutadana i el treball en equip, claus per la cohesió i el creixement del nostre municipi”.

La llicència d’ús de les parcel·les és d’un any, prorrogable fins a quatre anys per mitjà de pròrrogues anuals tàcites. Als horts, a més, només s’hi pot fer conreu agrícola i ecològic amb destinació a l’autoconsum; és a dir, no es poden utilitzar productes fitosanitaris ni adobs de tipus químic. Els hortolans, a més, disposen d’un magatzem comunitari per guardar-hi els estris i les eines necessàries; i participen de jornades i cursos de treball comunitari i d’agricultura ecològica i de formacions sobre cultiu.

Actualment el consistori està revisant els desperfectes detectats en algunes parcel·les i s’estan planificant diverses obres de millora a la zona dels horts com la canalització de les aigües procedents del pàrquing i de la carretera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós controlarà l’accés a La Fosca aquest estiu

Hi haurà informadors que tindran un control de la gent que entra i surt de La Fosca i també hi seran per altres qüestions no relatives a la COVID-19.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -