12.9 C
Pals
Dimecres, 1 febrer 2023
- Publicitat -

Primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot

Els horts, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Se celebra la primera assemblea per valorar el projecte d’horts comunitaris i ecològics d’Es Sot a Begur. L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu hi van participar amb l’objectiu d’abordar les necessitats del col·lectiu i començar a planificar conjuntament les tasques i projectes a realitzar durant el 2020. També es va fer balanç dels primers mesos de funcionament del projecte, i s’ha refermat la voluntat de promoure la cooperació entre els hortolans i l’equip de govern.

Durant l’assemblea celebrada el 20 de gener es va fer l’entrega de les claus de l’última de les 14 parcel·les que el consistori ha posat a disposició de la ciutadania. En aquest sentit, els horts comunitaris i ecològics, que es van posar en marxa l’agost de 2019, presenten actualment una ocupació del 100%. L’alcaldessa valora molt positivament l’ambient d’entesa, treball i cooperació que va presidir l’assemblea i explica que “amb els horts comunitaris no només fomentem el cultiu dels propis aliments i el respecte pel medi ambient i la salut, sinó que potenciem aspectes com la participació ciutadana i el treball en equip, claus per la cohesió i el creixement del nostre municipi”.

La llicència d’ús de les parcel·les és d’un any, prorrogable fins a quatre anys per mitjà de pròrrogues anuals tàcites. Als horts, a més, només s’hi pot fer conreu agrícola i ecològic amb destinació a l’autoconsum; és a dir, no es poden utilitzar productes fitosanitaris ni adobs de tipus químic. Els hortolans, a més, disposen d’un magatzem comunitari per guardar-hi els estris i les eines necessàries; i participen de jornades i cursos de treball comunitari i d’agricultura ecològica i de formacions sobre cultiu.

Actualment el consistori està revisant els desperfectes detectats en algunes parcel·les i s’estan planificant diverses obres de millora a la zona dels horts com la canalització de les aigües procedents del pàrquing i de la carretera.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Beyoncé actuarà a l’Estadi Olímpic de Barcelona el 8 de juny

Beyoncé oferirà un concert el 8 de juny a l’Estadi Olímpic de Barcelona en el marc de la seva gira mundial “Renaissance World Tour“. L’actuació serà l’única que l’artista oferirà al nostre país. El primer concert tindrà lloc el 10 de maig a Estocolm i s’allargarà fins el 27 de setembre a Nova Orleans. Les
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -