17.3 C
Pals
Dilluns, 17 maig 2021
- Publicitat -

Programació d’hivern al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Una selecció d’objectes pictòrics de Xavier Escribà i una exposició de Xita Fornt configuren la nova programació d’hivern del Museu d’Escultura Contemporània Can Mario de la Fundació Vila Casas a Palafrugell. Les dues mostres s’han inaugurat aquest cap de setmana i es podran visitar fins el mes de maig.

Xavier Escribà és un artista nascut a París el 1969 i resident a l’Empordà, amb projecció internacional. Sota el títol ‘Éloge de l’Amour’, la mostra, que ocupa la sala gran i una de les sales petites del museu, és una selecció d’una trentena d’objectes pictòrics amb la pintura i el procés creatiu com a fil conductor. L’artista comença per un procediment pictòric que no sap mai com acabarà. Durant el procés, la tela va agafant volum fins a convertir-se en una vertadera escultura, acolorida amb colors primaris. A vegades es cargola sobre si mateixa, es plega, es clava o se superposa. Malgrat tot, per a Escribà continuen essent objectes pictòrics i pintura sobre tela que mantenen sempre el lligam amb la paret, ja sigui tocant-la o des de la distància.

Paral·lelament, el Museu Can Mario caull a la Sala Empordà una exopsició de l’obra de Xita Fornt titulada ‘La bellesa de la figura humana’. Nascuda a Barcelona el 1934, aquesta artista va destacar pel seu llenguatge abstracte dominat pel gest, la taca i la llum en la pintura. En els últims anys, però, s’ha centrat en l’estudi de la figura humana. En aquesta mostra es poden veure diferents creacions amb cossos nusos i sinuosos. Segons l’autora, és un exercici d’equilibri la figuració i l’abstracció en cadascuna de les obres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Marc Giró presenta el seu llibre “Pijos” a Palafrugell el diumenge 23 de maig

La presentació tindrà lloc davant del nou estudi de Radio Capital, a la plaça del Centre Comercial Cavallers, el diumenge 23 de maig a les 12 h. Les invitacions ja es poden reservar a través de radiocapital.cat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -